Jau pirmajā raidījumā skatītāji varēja redzēt, kā tradicionālus latviešu ēdienus pagatavot citā mērcē, piešķirot tiem mūsdienīgu garšu. Filmēšanas laikā par Jūrmalas dizaina viesnīcas «MaMa» restorāna šefpavāres Terēzes Kondrates piedāvāto recepti žūrijas pārstāvis Māris Jansons smaidot izteicās:
«Man šķita, ka tikai es nēģus gatavoju savādāk, nekā Latvijā ierasts!»
Terēze piedāvāja ļoti interesantu ēdienu, kurā apvienojās nēģu un pīles garšas.
Pīles krūtiņa tika grilēta, bet nēģi apcepti un iemarinēti. Tad viss sakapāts un sablenderēts, izveidojot viendabīgu masu, kuru pavāre ietina pārtikas plēvē un ūdens peldē vārīja. Ēdienu papildināja dažādi dārzeņi ar baltvīna ābola mērci. Šis bija īpašais, pavāres pieteiktais ēdiens konkursam. Lai gan sākotnēji, žūrija skatījās ar nelielu skepsi, nobaudot ēdienu, visi to atzina par interesantu, drosmīgu un galu galā garšīgu!
Māris Janons: «Īsti nepatika ēdienam izvēlētā mēce, es būtu licis citu!» (4 karotītes)
Ilze Jurkāne: «Ar izdomu, eleganti, garšīgi, stilīgs noformējums!» ( 5 karotītes)
Mareks Bērziņš: «Nevis tāpēc, ka esmu no laukiem un man laba sirds - bet tāpēc, ka patiešām garšoja!» ( 5 karotītes)