Patiesība, kāpēc izšķīrās «A-Europas» mīlētāji - Duboks un Sola (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Solvitas Avakjanas privātais arhīvs

Nu jau pagājuši divi gadi, kopš pēc desmit gadu kopdzīves izšķīrās savulaik populārais mīlētāju pāris – grupas «A-Europa» solists Artūrs Duboks (45) un pievilcīgā dejotāja Solvita Avakjana jeb Sola (33). Viņi bija tik kolorīts pāris, ka bulvārprese ar lielu interesi sekoja līdzi viņu gaitām, ciemojoties mājās, atspoguļojot krāšņos ceļojumos un videoklipu uzņemšanas, un koncertus, kā arī ilgi gaidītās meitiņas Mišelas (4,5) nākšanu pasaulē. Taču 2010. gada decembra nogalē, kad grupai «A-Europa» bija koncerts Anglijas pilsētā Bredfordā, Sola nolēma pielikt punktu attiecībām ar Artūru, jo no mīļotā cilvēka nesagaidīja ne saderināšanās gredzenu, ne oficiālas kāzas.

Kad presē parādījās raksti, ka Sola pametusi Artūru un savu mazo meitiņu Mišelu, viņa pati klusēja un neatbildēja uz mediju jautājumiem. «Tikai pati vislabāk zināju, kā ir patiesībā. Es nevēlējos tobrīd runāt ar presi, vajadzēja spēku, lai saņemtos,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj Sola.

Beidzot piepilda sapni par dziedāšanu

Šobrīd, kad pagājuši divi gadi, kopš Sola pieņēma drosmīgu lēmumu aiziet no Artūra, viņa var atcerēties pagātnes notikumus, jo sāpes ir rimušas un mīlestības cirstās rētas sadzijušas. Viņa ir stipra sieviete, jo izturējusi dažnedažādus pārbaudījumus, sakārtojusi savu materiālo labklājību, audzina 4,5 gadus mazo meitiņu Mišelu, vada deju nodarbības un sākusi veidot dziedātājas karjeru. Jau tapušas pirmās dziesmas, un Sola ļoti priecājas, ka beidzot izdevies īstenot bērnības dienu sapni ne tikai dejot, bet arī atklāt savu skaņo balsi, ko mantojusi no mammas. «Dziedāju jau skolas gados, manī rit gruzīnu asinis, tādēļ dejotprasmi un dziedāšanu esmu saņēmusi mantojumā no savas dzimtas. Kad sāku uzstāties kopā ar grupu «A-Europa», lielākoties biju dejotāja un palīdzēju sacerēt grupas hitiem lipīgus tekstus, taču klusībā loloju sapni, ka reiz arī dziedāšu. Nu tas ir piepildījies, esmu ierakstījusi pāris dziesmas, kurām esmu arī vārdu autore. Tagad pabeidzu rakstīt tekstu dziesmai angļu valodā un nākamās nedēļas laikā to ierakstīšu studijā,» ar saviem panākumiem lepojas Sola. Viņa gan atzīst, ka Artūrs kritiski izturējies pret Solas vēlmi dziedāt. «Jā, bet desmit gadu laikā Artūrs ne reizi man nepiedāvāja iedziedāt kādu dziesmu. Man ir balss, to ir atzinuši profesionāļi. Kad studijā ierakstīju savu pirmo dziesmu, saņēmu komplimentus par savu nostādīto balsi un spēju noturēt meldiņu. Protams, ir jau reizes, kad kaut kas nojūk, bet tāpēc jau es mācos un uzklausu profesionāļu kritiku un padomus,» skaidro Sola.

Pēc desmit gadu kopdzīves pieņem lēmumu šķirties

2010. gada 18. decembrī grupai «A-Europa» bija koncerts Anglijas pilsētā Bredfordā, kur dzīvo ļoti daudz latviešu. Turklāt grupa «A-Europa» Anglijā dzīvojošo latviešu vidū ir ļoti pieprasīta un populāra. «Pēc koncerta nākamajā dienā sakārtoju somu, Artūrs mani aizveda uz vilcienu un es aizbraucu uz Mančestru, no kurienes trīs stundu braucienā devos uz Londonu. Atvadoties Artūrs teica, ka es noteikti atgriezīšos, viņš neticēja, ka varēšu kļūt patstāvīga. Es klusībā cerēju, ka Artūrs cīnīsies, lai atgriežos. Tā taču rīkojas mīloši vīrieši, ja vēlas nosargāt un saglabāt attiecības, bet neko tādu nesagaidīju. Neslēpšu, bija ļoti grūti, man makā bija tikai 80 angļu mārciņas, paldies Dievam, ka bija dators, jo tādā veidā varēju sazināties ar Londonā dzīvojošajiem paziņām, kas sākumā man palīdzēja iekārtoties darbā un izpalīdzēja ar naktsmājām. Es domāju, ka strādāšu un iekārtošu savu dzīvi tā, lai meitiņa varētu dzīvot pie manis. Strādāju klubā par dejotāju. Kad dzīve sāka nokārtoties, sarunas laikā ar Artūru aicināju viņu pie sevis uz Londonu, jo domāju, ka varbūt varam sākt visu no sākuma, bet viņš atteicās.

Dzīvojot un strādājot Anglijā, vissmagāk bija neredzēt meitiņu, lai gan zināju, ka to visu daru tikai Mišelas dēļ, lai viņai būtu laimīga nākotne. Sirds sažņaudzās sāpēs, domājot par viņu, ka bērns aug Latvijā bez manis. Es nevarēju apturēt asaras, tāpēc arī atgriezos, jo nespēju izturēt bez meitas,» savas dzīves sāpīgākos notikumus atminas Sola. Atgriežoties Latvijā, Solai atkal viss bija jāsāk no jauna, bet viņa izturēja. «Sākumā varēju palikt pie Artūra, bet drīz vien ar meitiņu pārcēlos pie draudzenes uz Jūrmalu. Pagaidām dzīvoju īrētos dzīvokļos, pagājušajā gadā nomainīju trīs dzīvokļus,» viņa stāsta.

Sola ir brīva sieviete un gaida savu liktenīgo vīrieti

Lēmumu par šķiršanos Sola pieņēma pēc meitiņas dzimšanas, kad tā arī pēc vairāku gadu kopdzīves nesaņēma no Artūra bildinājumu. «Es laikam esmu vecmodīga, bet kā jebkura normāla sieviete, arī es ļoti, ļoti sapņoju kļūt par sava mīļotā vīrieša sievu. Es Artūru ļoti mīlēju, iemīlējos viņā no pirmā acu skatiena,» viņa skaidro situāciju. Es draudzējos ar Artūra otro sievu Nadju, un arī viņa atzīst, ka Artūrs nav ģimenes cilvēks. «Kādu brīdi pēc mazās piedzimšanas jau likās, ka mums izdodas un veidojas kaut kas līdzīgs ģimenei, taču tas nebija uz ilgu. Bija kāda situācija, kas vēl vairāk man atvēra acis. Izmantojot Artūra telefonu, ieliku tajā savu simkarti, un iekopējās arī īsziņas, kuras Artūrs bija rakstījis kādai sievietei. Biju pārsteigta un šokēta, jo Artūram bija izveidojušās citas attiecības. Ar šo sievieti viņš nu jau ir kopā divus gadus,» viņa stāsta. Sola piebilst, ka var lepoties ar vienu faktu, jo atšķirībā no pirmajām un otrajām Artūra attiecībām viņai izdevies desmit gadus kopt un veidot kopdzīvi ar «A-Europas» solistu.

Šobrīd Sola jau kļuvusi par materiāli patstāvīgu sievieti. Aizvadītais Pūķa gads viņai bijis ļoti veiksmīgs. Sola daudz gājusi uz baznīcu un lasījusi garīgu literatūru, lai aizmirstu pagātnes sāpes un neizdevušos mīlestību, un mūsdienu straujajā dzīves ritmā atrastu mieru un laimi. «Gribētos jau, lai Artūrs palīdz vairāk. Meitu viņš ļoti mīl, un Mišela mīl tēti. Meitiņa dzīvo gan pie manis, gan pie Artūra, kā arī vecmāmiņas (Artūra mammas. - Red. piez.). Viņa jau man liela izaugusi, dejo un dzied, un vairākas reizes man paziņojusi, ka ir zvaigzne. Tad jau lai piepildās!» par mazulīti priecājas māmiņa.

Pagaidām viņas sirds ir brīva, taču Sola ļoti cer, ka kaut kad nākotnē sastaps tādu vīrieti, kurš gribēs uzņemties atbildību un nebaidīsies no laulībām. «Es gribu mīlēt un gribu, lai mīl mani. Varat rakstīt, ka gaidu vīrieti, kurš kļūs par manu vīru,» viņa nosaka.

Sola Rīgā dažādās vietās pasniedz deju nodarbības. Piemēram, deju studijā «DanceStar» viņa palīdz apgūt šova dejas un hip-hopu. Savulaik mācījusi dejas modeļu aģentūrā «Terri».

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu