Rīgā ar koncertu atgriežas džeza vokālists Kurts Elings (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar plkst.19 Rīgas Kongresu namā kopā ar jaunizveidoto Latvijas Radio bigbendu uzstāsies viens no labākajiem pasaules džeza vokālistiem Kurts Elings, informēja festivāla «Rīgas ritmi» preses sekretāre Lelde Zaķe. Rīgā džeza leģenda uzstāsies kopā ar savu pianistu Lourensu Hobgudu un pēc 16 gadu pārtraukuma atjaunoto Latvijas Radio bigbendu. Jaunā kvalitātē pārdzimušo kolektīvu vada Māris Briežkalns un Kārlis Vanags, savukārt tā patrons ir Raimonds Pauls.

Latvijas Radio bigbends ir projektu tipa bigbends, kas plāno sadarboties ar labākajiem pašmāju un ārzemju mūziķiem. Kopīgais projekts ar Elingu būs pirmā, ilgi gaidītā bigbenda uzstāšanos, minēja Zaķe.

Pēdējo gadu laikā Elinga karjera vainagojusies ar vairākiem starptautiskiem «Grammy» ekvivalentiem apbalvojumiem, to skaitā «Germany's ECHO Award» kā 2012.gada labākajam vokālistam, Nīderlandes «The Edison Prize» par labāko džeza vokālu un «Scottish Jazz Award». Pēdējo 12 gadu laikā viņš 13 reizes guvis uzvaras kritiķu aptaujās un sešas reizes lasītāju aptaujās «DownBeat».

Tagad Elings jau desmito reizi izvirzīts «Grammy» balvai nominācijā «Labākais vokālais džeza albums».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu