«Dāmu pops» atgriežas! Maijas Lūsēnas vietā būs Raimonda Vazdika (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Sievišķīgā vienīgā Latvijas dziedošo sieviešu grupa «Dāmu pops» ar krāšņu un jautru koncertu atkal mirdz pie Latvijas šovbiznesa debesīm. Grupā notikušas izmaiņas - Olgai Rajeckai, Edītei Baušķeniecei un Ievai Akuraterei pievienojusies aktrise Raimonda Vazdika. Ar krāšņu imidžu, līksmi atzīmējot ceturtās dāmas pievienošanos, klubā «Četri balti krekli» grupa «Dāmu pops» sniedza jestru koncertu.

Pirms koncerta kluba «Četri balti krekli» mākslinieku ģērbtuvē sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Olga Rajecka neslēpj, ka decembrī viņas darba grafikā nav nevienas brīvas vietas, taču šis mēnesis ir īpašs, jo uz skatuves atgriežas grupa «Dāmu pops». «Meitenes pret mani ir tik lojālas un saprot manu saspringto grafiku, jo ir gan izrāde «Viens pats Ziemassvētkos no citas planētas», gan koncerti ar Vari Vētru,» viņa piebilst.

Jaunā grupas "Dāmu Pops" dalībniece - aktrise Raimonda Vazdika
Jaunā grupas "Dāmu Pops" dalībniece - aktrise Raimonda Vazdika Foto: Felīcija Vērzemniece

Olga ir priecīga, jo, ienākot klubiņā, pamanījusi milzīgo ļaužu pūli, kuri atnākuši, lai klātienē redzētu savas iemīļotās skatuves mākslinieces. Viņa uz koncertu ieradusies pirmā no dāmām. Olga pirms koncerta noskaņojas, iemalkojot siltu tēju.

Kur pazuda Maija Lūsēna?

«Dāmu pops» dibināts 1989. gadā. Grupas nosaukuma idejas autori ir Juris Riekstiņš un Ingus Baušķenieks. «Tolaik mēs visas grupas dalībnieces bijām ļoti sadraudzējušās. Tolaik jau vispār mūziķi savā starpā vairāk bija kopā un draudzējās. Bohēmiskos apstākļos jeb radīšanas procesā tapa jaukas dziesmas, dzeja un gleznas. Tā arī radās «Dāmu pops». Kāpēc gan četras meitenes nevar kopā uzdziedāt?» atminas Olga.

Dāmu grupu skārušas izmaiņas. Tās sastāvā vairs nav dziedātājas Maijas Lūsēnas, kuras reliģiskā piederība - pareizticība - krasi mainījusi viņas laicīgās dzīves uzskatus. Tādēļ grupas dalībnieces pieņēma lēmumu un aicināja savā sastāvā enerģisko aktrisi Raimondu Vazdiku. Nu jau pāris mēnešus «Dāmu pops» intensīvi mēģina savu koncertprogrammu.

Edīte Baušķeniece un Olga Rajecka var lepoties ar lieliskām figūrām un slaidām kājām
Edīte Baušķeniece un Olga Rajecka var lepoties ar lieliskām figūrām un slaidām kājām Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Dāmu popā» jau iejutusies Raimonda Vazdika

Enerģiskā aktrise Raimonda Vazdika atzīst, ka visas grupas dalībnieces esot jaukas un sirsnīgas, tādēļ kolektīvā iejutusies vienā acumirklī. «Mēs esam līdzīga vecuma dāmas ar kopīgām interesēm,» viņa piebilst.

Turklāt Raimonda jau iepriekšējos piecus gadus muzicējusi kopā ar Ievu Akurateri. Olga, raksturojot Raimondu, atklāj, ka līdz ar viņas pievienošanos grupai, tajā ir vairāk inteliģences. Savukārt pati Raimonda stāsta: lai arī ar dāmām mēģinājusi pāris mēnešus, apgūstot grupas repertuāru, pirmajā koncertā bijis lampu drudzis. Raimonda lieliski izturēja ugunskristības pirmajā koncertā, tādējādi kļūstot par pilntiesīgu «Dāmu popa» dalībnieci.

Dāmas joprojām krāšņas un efektīgas

Grupas dalībnieces nekaunas par savu vecumu. Taču viņas visas ir lieliskā formā – enerģiskas, dzīvespriecīgas un katra bagāta ar savu uzkrāto dzīves pieredzi. Olga atklāj, ka «Dāmu popa» stils paliek nemainīgs. «Tas ir pops. Repertuārs ir nemainīgs, bet tas ir tikpat labs kā vīns, kurš ar gadiem kļūst arvien labāks. Gluži kā labas filmas un izrādes, kuras gribas skatīties atkal un atkal. Galvenais jau ir tā mūsu sieviešu kopība un attieksme vienai pret otru. Pēc «Dāmu popa» Latvijā tā arī neviena sieviešu grupa vairs nav izveidojusies. Mēs tādas esam vienīgās. Protams, mums arī top jauns repertuārs, ko rada Raimonda, Ieva un Edīte. Savukārt es vairāk pievēršos tehniskām lietām, dziedāšanai un grupas vizuālajam tēlam,» atklāj Olga.

Ar mirdzošām un krāšņām rotām dāmas grupas atgriešanās koncertā akcentēja savus melnos un pikantos skatuves tērpus. Raimonda, raksturojot dāmu tērpus, noteica, ka melnās kleitas ir elegantas. «Dāmu pops» iepriekšējos gados bija uzstājies arī latviešu modes mākslinieces Elitas Patmalnieces darinātajos tērpos, un arī šobrīd dāmas vēlas sadarboties ar Elitu, lai radītu jaunus un krāšņus skatuves tērpus. «Kas ir modē, tas mums mugurā. Ja spīdīgs, tad spīdīgs, ja gari svārki, tad gari, ja īsi, tad īsi,» par grupas vizuālo tēlu teic Olga.

Lielākā koncertturnejā pa Latviju dāmas dosies 2013. gada vasarā, kad uzstāsies gan brīvdabas estrādēs, gan dažādos pilsētu un novadu svētkos.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu