Godinās Latvijas Teātra Zelta fonda dalībniekus (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar, 12.11., Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tiks godināti Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieki.

Tiks paziņoti «Spēlmaņu nakts 2012» Balvu par mūža ieguldījumu ieguvēji, kā arī ar Rīgas domes atbalstu sveikti Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieki.

Patlaban Latvijas Teātra darbinieku savienības un bijušo «Ģimenes aptieku» dibinātajā Teātra Zelta fondā ir 15 skatuves mākslinieki vecmeistari un ar teātra mākslu saistīti cilvēki: Astrīda Vecvagare, Elvīra Baldiņa, Gunārs Zemgals, Helga Dancberga, Jūlija Vilgerte-Zveja, Kārlis Zariņš, Līvija Akurātere, Ļevs Birmanis, Ļubova Beļikova, Ņina Ņeznamova, Uldis Dumpis, Vera Singajevska-Āboliņa, Vera Valtere-Gribača, Žermēna Heine-Vāgnere un Velta Līne.

2012. gadā Teātra Zelta fonds uzņems vēl divus skatuves māksliniekus,

Triju Zvaigžņu ordeņa kavalierus - Dailes teātra aktrisi un režisori Ventu Vecumnieci un aktieri Gunāru Placēnu.

Pasākums Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī sāksies plkst. 18. Pasākuma pirmajā daļā paredzēta preses konference, kurā Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa iepazīstinās ar «Spēlmaņu nakts» aktualitātēm, informējot gan par skatītāju balsojumu, gan nominēto izrāžu skati, kā arī tiks pasniegta slepenā labvēļa balva «Gada jūsma».

Pasākuma turpinājumā Latvijas Profesionālo aktieru apvienības priekšsēdētājs Janus Johansons sveiks nominantus kategorijās Gada aktrise, Gada aktieris, Gada aktrise otrā plāna lomā un Gada aktieris otrā plāna lomā, bet vakara kulminācijā - slepenā labvēļa balvas Gada jūsma pasniegšana. Par vakara muzikālo daļu parūpēsies dziedātāja Aija Vītoliņa jeb Amber.

2011./2012. gada sezonas Latvijas teātra «Spēlmaņu nakts» balva tiks pasniegta 23.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī. Šoreiz uz balvu pretendēs dalībnieki 18 nominācijās, un pirmo reizi balva tiks piešķirta arī nominācijā «Gada sniegums laikmetīgajā dejā».

Balvas pasniegšana tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio 1 klausītājiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu