Džefrijam Kacenbergam piešķirs goda «Oskara» balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Amerikāņu producents un studijas «DreamWorks Animation» vadītājs Džefrijs Kacenbergs saņems goda «Oskara» balvu par piedalīšanos labdarības projektos, ceturtdien paziņoja ASV Kinoakadēmija.

«Džefrijs Kacenbergs bijis noderīgs, vācot līdzekļus izglītībai, mākslai un veselības aprūpei, īpaši tiem mērķiem, kas svarīgi kino industrijai,» teikts Kinoakadēmijas paziņojumā. «Divu gadu laikā viņš kā Kino un televīzijas fonda (MPTF) valdes priekšsēdētājs ir savācis 200 miljonus dolāru (112 miljonus latu).»

Kacenbergs ilglaicīgi strādājis par producentu, taču pašlaik vada studiju «DreamWorks Animation», kas veidojusi populārās animācijas filmas «Shrek» («Šreks»), «Kung Fu Panda» un «Madagascar» («Madagaskara»).

Amerikāņu aktiera Džīna Heršolta vārdā nosauktā balva tiek pasniegta izklaides industrijas personībām par īpašu labdarīgumu. Tās tiek pasniegtas kopš 1956.gada, un iepriekšējo laureātu starpā ir aktieri Pols Ņūmens, Odrija Hepberna un Elizabete Teilore, kā arī televīzijas seja Opra Vinfrija.

Goda «Oskara» balvas šogad tiks pasniegtas arī kaskadierim Halam Nīdemam, dokumentālo filmu veidotājam D.A.Penebeikeram un ASV Filmu institūta dibinātājam Džordžam Stīvensam jaunākajam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu