«Instrumentu» mūziķus iedvesmo viņu stilīgās sievas (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Grupas «Instrumenti» talantīgie mūziķi Reinis Sējāns (Reynsi) un Jānis Šipkēvics (Shipsi) uz kino «Citadele» bija aicinājuši draugus, atbalstītājus un fanus, lai prezentētu savu pirmo koncertierakstu DVD formātā «TRU LIVE 2011». Abus mūziķus klātienē bija ieradušās atbalstīt arī dzīvesbiedres, kuras ir vīru lielākās iedvesmotājas.

Visiem ienākot kino «Citadele» 12. zālē, Reinis Sējāns un Jānis Šipkēvics pie ieejas sarokojās teju ar visiem pasākuma viesiem. Pēc nelielas uzrunas abi «Instrumentu» mūziķi piedāvāja noskatīties dokumentālo filmu «TRU LIVE: RELIVED» par to, kā tapa grupas koncerts «TRU LIVE 2011», kas pērn norisinājās «Arēnā Rīga».

Dokumentālajā filmā Jānis atklāj, ka ļoti vēlētos pats paviesoties savas grupas koncertā kā skatītājs un izjust to atmosfēru. Lai arī koncerta laikā tas nav iespējams, jo Jānim un Reinim jāatrodas uz skatuves, koncertieraksta noskatīšanās abiem mūziķiem radījusi spēcīgas emocijas.

Uz koncertieraksta prezentāciju abi mūziķi, kā vienmēr, bija stilīgi saposušies, protams, neatpalika arī mūziķu dzīvesbiedres. Koncertierakstā grupas «Instrumenti» mūziķi redzami stilīgajos modes dizaineru Mārītes Mastiņas un Rolanda Pēterkopa jeb zīmola «Mareunrol's» tērpos, taču ikdienā puišiem nav sava stilista un modes dizainera. «Ikdienā paši veidojam savu stilu un domājam, ko vilkt mugurā,» teic Jānis. Savukārt frizūras gan uz koncertiem, gan ikdienā puišiem veido Latvijas slavenību iecienītais frizieris Pērs Bogomazovs.

Šobrīd grupa «Instrumenti» sākusi darbu pie jaunā ierakstu albuma. «Vispirms būs albums un tikai tad koncerti. Burtnīciņā viss ir pierakstīts, atliek vien visu salipināt kopā,» par topošo albumu sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» stāsta Jānis. Lai arī jaunos skaņdarbus abi mūziķi rada tandēmā, viņi ar atvērtām sirdīm pieņem kreatīvas idejas no mūziķiem, draugiem un radiem.

Vaicājot, kā mūziķi iedvesmojas, radot jaunu albumu, puiši atklāj, ka abus spēj iedvesmot pavisam vienkāršas lietas. Piemēram, Reini spēj iedvesmot kurpes un sintezatoru knibucīši. Savukārt Jānis iedvesmoties spēj gan mājās, gan aizejot uz kino, aizbraucot pie jūras vai uz mežu. Nav jau tā, ka abi puiši tagad dzelžaini visu laiku pavada ierakstu studijā, kad «mūzas» nav, tad «Instrumentu» puiši dodas kur nu kurais, lai iedvesmotos. Taču «Instrumentu» Reiņa un Jāņa lielākās «mūzas» ir viņu dzīvesbiedres - Maija Gaile (Reiņa dzīvesbiedre) un Lelde Ozoliņa (Jāņa sieva), kuras ir tikpat spilgtas un radošas personības kā paši mūziķi.

Skat, cik eleganti un gaumīgi saposusies Reiņa Sējāna sieva, grupas «The Wow» soliste Maija
Skat, cik eleganti un gaumīgi saposusies Reiņa Sējāna sieva, grupas «The Wow» soliste Maija Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu