Leģendārā aktrise Singajevska fano par «Dinamo Rīga» (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Leģendārā latviešu aktrise Vera Singajevska bija sapulcējusi «Arēnas Rīga» kafejnīcā savus laika biedrus, kolēģus un teātra mīļus uz atmiņu stāstu grāmatas «Mans mūžs» atklāšanas svētkiem, kurus vadīja grāmatas autores dēls, Rīgas Jaunā teātra aktieris Gundars Āboliņš.

Pateicoties hokeja kluba «Dinamo Rīgas» un komandas līdzjutēju atbalstam izdevniecībā «Upe tuviem un tāliem» izdota leģendārās latviešu aktrises Veras Singajevskas atmiņu stāstu grāmatai «Mans mūžs».

Kad izdzīvoti ilgi gadi, tad atmiņā paliek labais un vērtīgais. Tas kā dēļ ir bijis vērts dzīvot. Vera Singajevska, kas mīļi tiek dēvēta par Singu, par savu dzīvi izstāsta nelielās dzīves ainiņās, kas ir tik gaišas un labestīgas, ka vietumis atgādina pasaku. Pasaku par to ko vienkārša meitene savā ceļā spēj piedzīvot. Aktrises mūžs atspoguļo vai veselu laikmetu, un katrs, kurš bijis pēckara vai padomju laika bērns, ir bijis draugos ar viņas atveidotajiem tēliem - Šuru Tičinkinu, Peksi un, protams, ar Karlsonu.

Grāmatā neatradīsiet teātra intrigu risinājumus vai ko «dzeltenu». Te atradīsiet pateicību ne tikai tuvajiem, bet arī kolēģiem un liktenim. Bet pāri visam teiktajam staro gaišais spīts, kas neatlaidis sapni par teātri un lomām, kuras atcerēsimies vienmēr. Grāmatai pievienots arī kompaktdisks ar aktrises balss ierakstiem no lomām teju pusgadsimta laika nogrieznī.

Pēc grāmatas prezentācijas Vera Singajevska aicināja savus viesus uz «Arēnā Rīga» notiekošo «Latvijas Dzelzceļa kausa» «Dinamo Rīga» un «Espoo Blues» hokeja spēli. Maču no «Dinamo Rīga» ložas vēroja arī pati skatuves leģenda Vera Singajevska.

Leģendārā aktrise Vera Singajevska, kura ir tikpat jautra kā jaunībā, ar savu dēlu, aktieri Gundaru Āboliņu
Leģendārā aktrise Vera Singajevska, kura ir tikpat jautra kā jaunībā, ar savu dēlu, aktieri Gundaru Āboliņu Foto: Santa Sergejeva/Sejas
Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu