Bulis «OKartes skatuves» jauniešus neuzskata par zvaigznēm (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Strauji tuvojas septembris, kad pirmizrādi piedzīvos muzikāla izrāde «Dzimuši mūzikai», kuras lomās redzēsim LNT muzikālā realitātes šova «Okartes skatuve» varoņus. Katru dienu Rīgas Tirdzniecības tehnikuma zālē «okartiešiem» norit mēģinājumi muzikālās izrādes režisora Andra Buļa vadībā.

LNT un izklaides Kanāla 2 veidotā šova «OKartes Skatuve 2» uzvarētājs Mārtiņš Ruskis līdz ar uzvaru šovā ieguva arī galveno lomu topošajā mūziklā «Dzimuši mūzikai», kura pirmizrādes paredzētas šī gada 1. un 2. septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Mūziklā Mārtiņš savus klausītājus pārsteigs ne tika iar savu skaņo vokālu, bet arī speciāli mūziklam rakstītu Ainara Virgas un Guntara Rača dziesmu «Mēs nākam no rītdienas», kas ierakstīta kopā ar mūzikla dalībnieku kori un tiks izpildīta mūzikla noslēgumā.

Izrādes varoņi uz skatuves spēlēs paši sevi. Lomās redzēsim Mārtiņu Ruski, Antru Stafecku, Martu Ritovu, Buku jeb īstajā vārdā – Jāni Buķeli, Oskaru Deigeli, Kašeru jeb īstajā vārdā Kasparu Blūmu - Blūmani, Kristapu Pujātu, Madry jeb īstajā vārdā Madaru Grēgeri, Aneti Volmani, Kristīni Šomasi, Sabīni Berezinu, Raiti Beķeri, Tomu Bokumu un Anitu Intaiti. Svarīgas lomas iedalītas arī «Okartes» masku tēliem Noa, Mia, Iks, Teo un Eror.

Foto: Publicitātes foto

Mūzikla pamatā būs pašu šova dalībnieku pirmajā un otrajā sezonā radītās un izpildītās dziesmas, kā arī vairākas jaunas Raimonda Paula dziesmas, kuras dalībnieki izpildīja īpašajā Maestro radošajā vakarā. Apvienības «Balmii» dalībniece Līva Paudere rakstījusi scenāriju.

Mūzikla režija ir uzticēta jaunajam un sevi apliecināt gribošajam aktierim un režisoram Andrim Bulim. Agrāk izziņotais mūzikla režisors Valdis Lūriņš iepriekš neparedzētu iemeslu dēļ bija spiests atteikties no režisora pienākumiem, bet joprojām sniedz konsultācijas topošā mūzikla radošajai grupai. Izrādes horeogrāfiju veido džeza deju studijas «Body and Soul» un «Līgas Libertes dejas teātra» vadītāja un šova «OKartes skatuve 2» horeogrāfe Līga Liberte. Dejotāji no deju studijas «Pro-X» un «Most Wanted». Mūzikla scenogrāfiju veidos agrākais Latvijas Nacionālā teātra scenogrāfs Ģirts Mucenieks. Par izrādes video grafiku rūpēsies vadošais LNT montāžas režisors Kristiāns Laķis-Lazdāns. Savukārt izrādes dalībnieku tērpus veido šova kolorītākais dalībnieks Kašers ar saviem kolēģiem no radošās apvienības «Kasholela».

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» izrādes režisors Andris Bulis dalās pārdomās par darbu ar «Okartes skatuves» jauniešiem. «Veidojam muzikālu stāstu par mīlestību. Mums ir atvēlēts diezgan maz laika, lai sagatavotos izrādei. Jauniešus ir grūti nosaukt par aktieriem, arī profesionāli dziedātāji viņi vēl nav, drīzāk traki jaunieši. Bieži vien pat profesionāliem aktieriem nav acīs tā mirdzuma, strādājot pie jaunas lomas, bet šeit jauniešiem ir atbildības sajūta, jo viņi zina, ka izrādes būs plaši apmeklētas. Strādājam pat līdz astoņām stundām.»

Iepazīstoties ar «Okartes skatuves» jauniešiem, Andris Bulis pirmajā tikšanās reizē paziņojis, ka it nevienu no šova dalībniekiem neuzskata par zvaigzni. «Es pat nezināju, kura ir Madry, Kašers vai Kušers, vai kas. Mēs viens otru respektējam. Man nav mērķis būt superrežisoram, bet galvenais, lai ir gandarījuma sajūta par labi padarītu darbu,» nosaka Bulis.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu