Viduslaiku svētki Jaunpils pilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai dzirdētu debesīs, lai zinātu uz zemes, ka Jaunpils pilī svētkus svin, 11. augustā plkst. 14:00 svētki tiks atklāti ar lielgabala šāvienu. Jau no plkst. 13:00 pie pils darbosies amatnieku un zemnieku tirdziņš.

«Spēks un daile» ir divas vērtības, kas ir slavētas gan tālajos viduslaikos, gan šodienas pasaulē, tādēļ tās būs šo Viduslaiku svētku lielākās un slavinātākās vērtības.

No plkst. 15:00 pils priekšā tiks pārbaudīts viduslaiku vīru spēks ragavas vilkšanā, vairoga nešanā, baļķa celšanā un citos pārbaudījumos. Spēkavīru atpūtas brīžos starp vingrinājumiem būs konkursi, izklaides un Liepājas ceļojošā cirka «Beztemata» burvju mākslinieku, triku meistaru joki un triki.

Pils pagalmā no plkst. 15:30 tiks cildināta daile, par kuras izpildījumu deju mākslā gādās seno deju grupa «Calendula», bet

ar skanīgām dziesmām pils viesiem ugunsgrēku sirdīs dzēsīs aktieri Marija Bērziņa un Egils Melbārdis.

Plkst. 18:00 Brīvkungs fon Minhauzens kopā ar savu svītu - jauniešu apvienību «Opā - Opā» priecēs skatītājus ar saviem piedzīvojumiem mīlas frontē - izrādē «Minhauzena precības», kas veidota pēc Mārtiņa Zīverta lugas.

Visas dienas garumā gan pieaugušie, gan bērni kopā ar viduslaiku personāžiem varēs darboties radošajās darbnīcās un izmēģināt roku viduslaiku izklaidēs.

Kopā ar Princesi un Pirātu mazie svētku apmeklētāji dosies meklēt Jaunpils pils apslēptos dārgumus.

Pils vīna pagrabiņā sveču gaismā un veldzējošā vēsumā mājas vīnu degustāciju piedāvās Austra Sipeniece.

Svētku dienas programma noslēgsies plkst. 20:30 ar stiprākā spēkavīra apbalvošanu, bet no plkst. 22:00 svētku balli pils pagalmā spēlēs ansamblis «Bruģis».

Pasākumu kopā savīs bruņinieks un spēkavīrs - Raimonds Bergmanis.

Ieeja svētkos ir 4 LVL, ballē 3 LVL, ballē un svētkos 5 LVL. Bērniem līdz 6 g.v. svētki ir bez maksas, bet bērniem no 7 līdz 14 g.v. - 2 LVL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu