Latvijas Nacionālā opera sāk vasaras izrāžu sezonu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNO

Latvijas Nacionālā opera (LNO) šodien, 8.augustā, sāks vasaras izrāžu sezonu, priecējot operas cienītājus līdz pat 17.augustam ar dažādām izrādēm, tostarp arī pagājušās sezonas publikas iecienītākajiem jauniestudējumiem - «Lucia di Lammermoor» un baletu «Bajadēra».

Šovakar plkst. 19 skatītāji būs aicināti uz Džakomo Pučīni operu «Bohēma» ar Normundu Vaici pie diriģenta pults, galvenajās lomās Evija Martinsone, Romāns Trohimuks, Dana Bramane, Jānis Apeinis, Armands Siliņš un Rihards Mačanovskis. Pētera Krilova iestudētā izrāde pēc ilgāka pārtraukuma uz LNO skatuves atgriezās pagājušajā sezonā.

Skats no baleta "Gulbju ezers"
Skats no baleta "Gulbju ezers" Foto: Publicitātes foto / LNO

Savukārt rīt, 9.augustā, uz LNO skatuves būs skatāma klasiskā baleta pērle - Pētera Čaikovska «Gulbju ezers» ar Farhadu Stadi pie diriģenta pults. Galvenajās lomās - Viktorija Jansone, Jolanta Lubēja un Sergejs Neikšins.

10.augustā plkst. 19 LNO repertuārā atgriezīsies Gaetāno Doniceti dzīvespriecīgā opera «Mīlas dzēriens».

Gija Montavona veidotā iestudējuma darbība notiek 50. gados kādā Itālijas makaronu fabrikā. Izrādē diriģenta Andra Veismaņa vadībā dziedās Inga Šļubovska, Andris Ludvigs, Jānis Apeinis un Evija Martinsone.

Savukārt 11.augustā plkst. 19 būs skatāms Borisa Asafjeva balets «Bahčisarajas strūklaka». Šis baleta iestudējums ir poētisks stāsts par dažādām mīlestības sejām - kaisli, greizsirdību, nežēlību un maigumu. Pie diriģenta pults būs Farhads Stade, bet galvenajās lomās būs - Sabīne Guravska, Elza Leimane-Martinova, Ringolds Žigis, Zigmārs Kirilko un Arturs Sokolovs.

12.augustā plkst. 19 uz LNO skatuves tiks izspēlēta Čaikovska opera «Jevgeņijs Oņegins» ar Apeini titullomā. Pie diriģenta pults stāsies Modests Pitrens. Šo Andreja Žagara veidoto iestudējumu prestižais žurnāls «Opera Now» novērtējis ar augstāko vērtējumu - piecām zvaigznēm.

15.augustā plkst. 19 skatītāji varēs ļauties pasaku burvībai, apmeklējot Čaikovska baletu «Apburtā princese» ar Elzu Leimani-Martinovu un Raimondu Martinovu galvenajās lomās. Čaikovska brīnišķīgā mūzika un iestudējuma krāšņais

skatuves noformējums ved uz brīnumzemi, kurā mīt fejas, pasaku tēli, princeses un ļaundari.

Baletā saglabāta Mariusa Petipā oriģinālā horeogrāfija. Diriģents būs Farhads Stade.

Savukārt 16.augustā LNO priekškars vērsies Gaetāno Doniceti operai «Lucia di Lammermoor», kuras pirmās izrādes bija īsts triumfs. Šajā vakarā titullomā Žagara veidotajā iestudējumā pirmo reizi būs iespēja dzirdēt Sonoru Vaici. Viņas Edgardo būs lieliskais turku tenors Murats Karahans, bet pie diriģenta pults pirmo reizi šajā iestudējumā būs Valdis Butāns.

Vasaras izrāžu sezonas noslēgumā 17.augustā skatītāji aicināti uz Ludviga Minkusa austrumniecisko baletu «Bajadēra» ar Jūliju Gurviču, Juku Mijaki-Sokolovu un Alekseju Avečkinu galvenajās lomās. Šis baleta iestudējuma stāsts par tempļa dejotājas Nikijas un karotāja Solora mīlestību priecē skatītājus jau vairāk nekā 100 gadus, taču Latvijas Nacionālais balets to iestudējis pirmoreiz.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu