Ietekmīgi miljardieri atpūšas Jūrmalā (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR_TASS/RIA novosti

Uz Jūrmalā notiekošo mūzikas festivālu «Jaunais vilnis 2012» līdzīgi kā iepriekšējos gados bija ieradušies vairāki Krievijas ietekmīgi oligarhi un miljardieri, kuri Jūrmalā atpūtās pēc pilnas programmas, apmeklējot vakara koncertus, kā arī ar savām mīļotajām līksmoja VIP ballītēs.

Tik turīgus un ietekmīgus ļaudis Jūrmalā var sastapt tikai mūzikas festivāla «Jaunais vilnis» laikā. Krievijas oligarhi jau ilgus gadus iecienījuši atpūsties Jūrmalā, kad vienlaikus var apmeklēt Krievijas komponista Igora Krutoja rīkoto mūzikas festivālu, kā arī izklaidēties VIP ballītēs ar citiem ietekmīgiem ļaudīm.

Jūrmalā jau pāris nedēļas atpūšas 1955. gadā dzimušais azerbaidžāņu izcelsmes miljonārs, «ISR Holding» prezidents Iskenders Halilovs, kuram pieder ne tikai viesnīca Turcijā, ko viņš pirms diviem gadiem iegādājās par 85 miljoniem dolāru, bet arī nekustamie īpašumi Jūrmalā.

Foto: ITAR_TASS/RIA novosti

«Jaunā viļņa» koncertus un VIP ballītes apmeklēja arī Jurijs Šeflers, kuram pieder a/s «Latvijas balzams». Kā vēsta portāls pietiek.com, krievu izcelsmes miljardieri Juriju Šefleru Krievija izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā. Taču Šeflers ne no viena neslēpās, brīvi pārvietojās pa Dzintaru koncertzāles teritoriju, apmeklēja gan VIP ballīti, gan «Latvijas balzama» Jūrmalas apartamentos uzņēma savus ietekmīgos draugus.

Foto: ITAR_TASS/RIA novosti

Latviešu izcelsmes Krievijas miljardieris, banku grupas «Alfa-Banks» direktoru padomes priekšsēdētājs Pēteris Avens arī šogad ieradās uz «Jauno vilni». Kā zināms, Avens ir viens no tiem Krievijas miljardieriem, kas Latvijā atbalsta kultūru, kā arī ieguldījis artavu Jaunpiebalgas baznīcas atjaunošanai. Latviešu izcelsmes miljardieris Latvijā pat nodibinājis savu labdarības fondu «Paaudze».

Foto: ITAR_TASS/RIA novosti

Visaktīvākais atpūtas baudītājs nenoliedzami ir investīciju holdinga «Finstar» prezidents Oļegs Boiko. Lai arī miljardieris jau ilgus gadus pārvietojas invalīdu ratiņos, tas viņu neatturēja Jūrmalā lustēties uz nebēdu, gan apmeklējot smalkās VIP ballītes, gan ierodoties uz latviešu dziedātājas Diānas Pīrāgs koncertu.

Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Jūrmalā bija ieradies arī Krievijas bagātākais advokāts Aleksandrs Dobrovinskis, starp kura klientiem bijušas tādas Krievijas šovbzinesa zvaigznes kā Kristīna Orbakaite, Filips Kirkorovs un Ksenija Sobčaka. Tiek lēsts, ka, Dobrovinskim sniedzot sabiedrībā ietekmīgiem cilvēkiem juridiskos pakalpojumus, honorāra standarta tāme ir 15 miljoni dolāru.

Foto: Santa Sergejeva/Sejas

«Jauno vilni» jau vairākus gadus apmeklē arī Ukrainas miljardieris Rinats Ahmetovs, kura īpašumu vērtība ir aptuveni 16 miljardi dolāru. Ahmetovam pieder kompānija «System Capital Managment», kam pieder virkne rūpniecības uzņēmumu Donbasa reģionā, viņš ir futbola kluba «Šahtar» prezidents.

Foto: ITAR_TASS/RIA novosti

Arī Krievijas apdrošināšanas kompānijas «РЕСО-Гарантия» direktoru padomes loceklis Nikolajs Sarkisovs iecienījis Jūrmalā notiekošo mūzikas festivālu. Sarkisovs Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā ieņem 82. vietu.

Foto: ITAR_TASS/RIA novosti
Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu