«Jaunais vilnis» atvilina uz Jūrmalu vēstniekus (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jūrmalā jau pilnā sparā rit starptautiskā jauno dziedātāju konkursa «Jaunais vilnis» ieskaņas pasākumi. Viesnīcā «Pegasa pils» 16 konkursanti veidoja tradicionālo konkursa bareljefu, kā arī «Latvijas pasts» pasniedza katram konkursantam personalizētu pastmarku ar «Jaunā viļņa» simboliku.

«Jaunā viļņa» 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Itālijas, Izraēlas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Ķīnas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Somijas un Ukrainas jau ieskandinājuši Jūrmalā notiekošo festivālu. Svinīga pasākuma laikā konkursanti uz bareljefa atstāja savus autogrāfus. Latvijas dalībnieki grupa «Framest» bareljefā attēloja kvintoli, kas ir ritma figūra, kura apvieno piecas uz viena takts sitiena skanošas skaņas. «Gluži tāpat kā pieci ķirši vienā ķekarā. Tāds ir mūsu tandēms,» sarunā ar TVNET zīmējumu raksturoja grupas dalībnieks Jānis Ķirsis.

Kopbilde ar konkursantiem un konkursa organizatoriem
Kopbilde ar konkursantiem un konkursa organizatoriem Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Savukārt pasākuma otro daļu «Jaunā viļņa» organizatori rīkoja sadarbībā ar «Latvijas pastu». Tā laikā 16 konkursanti no 14 dažādām valstīm ieguva savas personalizētās pastmarkas, kuras varēja nosūtīt radiem, draugiem un atbalstītājiem.

Personalizēto pastmarku izdošana «Jaunā viļņa» dalībniekiem «Latvijas pastam» kļuvusi par tradīciju.

Katra pastmarka attēlo vienu konkrēto konkursa dalībnieku,

bet kopējā konkursa pastmarka «Jaunā viļņa» stilizētu logo bareljefā, ko veidojuši iepriekšējā konkursa dalībnieki.

«Jaunā viļņa» ieskaņas pasākumu Jūrmalā apmeklēja arī augstas amatpersonas. Viņu vidū bija Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko, Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, Izraēlas vēstniece Latvijā Liata Vekselmane, Ķīnas vēstnieks Latvijā Hu Ješuņs un citi.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs (no kreisās) un "Jaunā viļņa' ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs
Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs (no kreisās) un "Jaunā viļņa' ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu