«UgunsGrēka» aktrise un režisors Lūsis kopā septiņus gadus (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Skatuve.lv

Populārā Liepājas teātra aktrise Jūlija Ļaha, kuru skatītāji pazīst kā visai neganto Santu Ziemeli no TV3 seriāla «UgunsGrēks», un režisors Ivars Lūsis ir kopā jau septiņus gadus. Šovasar abi piedalās vienā projektā: Jūlija spēlē Ivara iestudētajā brīvdabas izrādē «Naudas koks», turklāt abi mīlestību un attiecības izspēlē arī uz skatuves.

Šķīvji pa gaisu nelido

Sarunā ar portālu «Sejas» abi stāsta, ka vairs īsti nevarot atcerēties, kurš kuru pirmais ieraudzījis un sapratis - o, tas ir mans īstais cilvēks!

«Laikam jau bija tā, ka es ieraudzīju Ivaru un tad gan man šķita - tas ir vīrietis, kuru es gribu,» smaidot stāsta Jūlija un atzīst - lai gan abi ir kopā jau septiņus gadus, par kāzām viņi nemaz nedomājot. «Mums nešķiet, ka cilvēkiem būtu obligāti jāprecas, tādēļ diez vai reiz varētu pienākt brīdis, kad saprotam - nu vajag apprecēties.»

Jūlija un Ivars ir pārliecināti, ka divu radošu profesiju pārstāvju - aktrises un režisora - kopdzīve ir pietiekami aizraujoša. «Īstenībā tas nemaz netraucē! Mums visu laiku ir par ko runāt, ir kopīgas tēmas, ir līdzīgs skatījums uz lietām, vienas un tās pašas intereses,» viņi uzskaita. «Protams, Ivars izsaka savu viedokli par to, ko un kā man, iespējams, vajadzētu darīt, bet tas jau ir tikai normāli,» vēl piebilst Jūlija.

Šovasar Jūlija Ļaha un Ivars Lūsis savas jūtas var izspēlēt arī uz skatuves izrādē "Naudas koks", kas skatāma vairākās Latvijas pilsētās
Šovasar Jūlija Ļaha un Ivars Lūsis savas jūtas var izspēlēt arī uz skatuves izrādē "Naudas koks", kas skatāma vairākās Latvijas pilsētās Foto: Publicitātes foto

Ne viens, ne otrs neslēpj, ka šad tad attiecībās iezogas arī greizsirdība, taču, viņuprāt, tas nav nekas traks: «Kā bez greizsirdības?! Tā uznāk gan vienam, gan otram. Šķīvji gan pa gaisu mums nelido, jo neesam nekāda itāļu ģimene, turklāt visas lietas var izrunāt.»

Mīla arī uz skatuves

Šīs vasaras projektā - Ivara Lūša iestudētajā brīvdabas izrādē «Naudas koks» - Jūlija spēlē bibliotekāri, bet viņas mīļotais vīrietis - policistu.

«Tā nu sanācis, ka mīlas pāris esam arī uz skatuves. Protams, centrālās personas izrādē ir Jāņa Jarāna un Daiņa Porganta spēlētās kundzes, taču mums šā vai tā vienā skatā izveidojas mīla, tātad - uz skatuves varam parādīt tās attiecības, kas starp mums ir arī dzīvē. Tas ir tikai viens skats, tomēr dabūjam izspēlēties tā kārtīgi!» priecājas aktrise, atgādinot, ka «Naudas koks» būs skatāms gan jūlijā, gan arī augustā vairāku Latvijas pilsētu estrādēs.

2010.gadā Ivara Lūša iestudētā izrāde "Miskastes bērns", kurā spēlē viņa mīļotā sieviete Jūlija, saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu
2010.gadā Ivara Lūša iestudētā izrāde "Miskastes bērns", kurā spēlē viņa mīļotā sieviete Jūlija, saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu Foto: Publicitātes foto / Skatuve.lv

Jūlija atgādina, ka šis nav pirmais abu kopīgais projekts: pirms vairākiem gadiem viņa spēlējusi Ivara iestudētajā izrādē «Skatiens no augšas» Daugavpils teātrī, bet pēc tam - vairākās Liepājas teātra izrādēs: «Sniegbaltītes skola», «Skroderdienas Silmačos» un arīdzan režisora Rolanda Atkočūna iestudētajā izrādē «Tēvocis Vaņa», kur Ivars spēlēja Astrovu, bet viņa - Soņu.

«Tā sadarbība mums tiešām ir nopietna - esam labs tandēms gan dzīvē, gan uz skatuves!» abi mākslinieki priecīgi rezumē.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu