Jaunpils pilī notiks tradicionālie Viduslaiku svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tradicionālie viduslaiku svētki Jaunpils pilī šogad notiks 11.augustā, informē Inga Krūtaine, Jaunpils pils reklāmas speciāliste. Pasākumu vadīs Jaunpils pils bruņinieks un spēkavīrs - Raimonds Bergmanis.

Spēks un daile

Spēks un daile ir šā gada Viduslaiku svētku lielākās un slavinātākās vērtības. Šogad netiks pārbaudīta vis bruņinieku izveicība, bet gan viduslaiku vīru spēks. Ragavu vilkšana, vairoga nešana, baļķa celšana ir tikai daži no pārbaudījumiem, kuros tiks noteikts stiprākais Latvijas amatieru čempionāta spēkavīrs viduslaiku stilā.

Par daili un tās izpildījumu deju mākslā gādās seno deju grupa «Calendula», kuras dejotāji ne tikai rādīs īstas un graciozas Renesanses dejas, bet arī seno deju soļus mācīs lielajiem un mazajiem svētku apmeklētājiem.

Viduslaiku svētkus šogad ar savu klātbūtni pagodinās arī pats brīvkungs fon Minhauzens, kurš kopā ar svītu - jauniešu apvienību «Opā - Opā» priecēs skatītājus ar saviem piedzīvojumiem mīlas frontē - izrādē «Minhauzena precības», kas veidota pēc Mārtiņa Zīverta lugas.

Foto: publicitātes

Kāda sena leģenda stāsta par apslēptiem dārgumiem Jaunpils pilī. Tos meklēt dosies Princese un Pirāts ar saviem palīgiem - mazajiem svētku apmeklētājiem.

Radošās darbnīcas un izklaides

Kopā ar viduslaiku personāžiem gan pieaugušie, gan bērni varēs darboties radošajās darbnīcās un izmēģināt roku viduslaiku izklaidēs.

Visas dienas garumā darbosies amatnieku tirdziņš (amatnieki ar pašdarinātām lietām var pieteikties pa tālruni 26101458).

Savukārt ar skanīgām dziesmām pils viesiem ugunsgrēku sirdīs dzēsīs aktieri Marija Bērziņa un Egils Melnbārdis, bet svētku balli spēlēs ansamblis «Bruģis», kas šogad dodas jau savā 25. jubilejas braucienā pa Latviju. Pie klausītājiem grupa atlido kā kaija, kura nebūt nesteidz lidot prom.

Ieeja svētkos 4 LVL, ballē 3 LVL, ballē un svētkos 5 LVL. Bērniem (7-14 g.v.) svētki 2 LVL, bērniem līdz 6 g.v. svētki bez maksas.

Vairāk informācijas par pasākuma norisi un biļešu iegādes iespējām var iegūt Jaunpils pils mājas lapā.

www.jaunpilspils.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu