Noskaidros, kura blūza grupa brauks uz «European Blues Challenge»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Lapsa

Ceturtdien, 19.jūlijā, uz «Origo Summer Stage» piecas mūzikas apvienības sacentīsies par galveno balvu - apmaksātu braucienu uz 2013.gada konkursu «European Blues Challenge» Tulūzā, informē pasākuma organizatori. Konkursā par ceļazīmi uz Eiropas galveno blūza notikumu sacentīsies «The Peace Street Duo», «Fortress», «Pūce», «Tonija un draugi» un «Ginta Žilinska Trio».

Konkursa profesionālajā kārtā, kas ceturtdien notiks Stacijas laukumā, katram konkursantam būs jāsniedz 25 minūšu priekšnesums žūrijai un skatītājiem. Tiks vērtēta izpildījuma oriģinalitāte un atbilstība žanram, kā arī skatuves tēls un individuālā meistarība.

Žūrijas balsojums noteiks tos četrus labākos, kas 28.jūlijā piedalīsies fināla koncertos III Blūza svētkos Siguldā. Žūrijā darbosies Aigars Lapsa, Dailes Zigis, Jānis Vanadziņš un Normunds Kalniņš.

Saskaņā ar aizvadītajā vasarā notikušā I Latvijas Blūza konkursa nolikumu tā uzvarētāji - grupa «Chehols» - šogad 16. un 17.martā Berlīnē pārstāvēja valsti starptautiskajā konkursā «European Blues Challenge», kurā tikās 19 Eiropas valstu nacionālo blūza konkursu uzvarētāji.

Šogad III Blūza svētki norisināsies divas dienas - 27. un 28.jūlijā, kad līdz pat pusnaktij uz Siguldas pilsdrupu estrādes skatuves kopā ar pašmāju mūziķiem uzstāsies blūzmeņi no ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Lietuvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu