Šomase Afganistānā izklaidē Latvijas karavīrus (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no Lienes Šomases privātā arhīva

Maija sākumā uz Afganistānu bija devusies dziedātāja Liene Šomase, lai ar koncertu, kas tika rīkots par godu valsts svētkiem - 4.maijam -, priecētu gan Latvijas, gan citu valstu karavīrus. Atmiņas par piedzīvoto dziedātājai joprojām ir ļoti spilgtas, un tajās Liene Šomase dalās ar žurnālu «Degpunktā».

«Tas bija viens no sapņiem, ko gribēju piepildīt. Mani jau aicināja 2011. gada novembrī, bet, tā kā bija koncerti Latvijā, nevarēju to apvienot. Man pat bija skumīgi ap sirdi, taču pagāja daži mēneši un piezvanīja Ģirts Pintāns no Bruņoto spēku Apvienotā štāba,» atceras Liene.

Tagad Liene ir priecīga, ka bijusi gan Afganistānā, gan lidojusi ar helikopteru «Black Hawk» jeb «Melno vanagu».

Šomases pavadošā pamatsastāva puiši gan šo iespēju palaida garām. «Man bija ļoti grūti viņus pierunāt,» neslēpj Liene. Mūziķi atrunājušies gan ar aizņemtību darbā, gan to, ka viņiem taču ir ģimenes. «Tad nu man vajadzēja salasīt puišus no citām grupām, piemēram, «Gain Fast» bundzinieks Andžejs Grauds jau otro reizi bija Afganistānā, viņš mums bija kā gids un pozitīvi mūs ietekmēja,» stāsta Liene.

Dziedātāja arī stāsta, ka 10. jūlijā Vērmanes dārzā aizsardzības ministrs Artis Pabriks dziedātājai un viņas grupai pateiksies par šo labas gribas pasākumu - došanos uz Afganistānu un koncertiem, kas tika sniegti karavīriem Afganistānā.

«Ar lielu smaidu un prieku visi ieradīsimies, jo mums ir tikai gaišas un pozitīvas atmiņas. Zinām, ka atkal satiksim Afganistānā iegūtos draugus karavīrus, kuri pēc misijas jau ir atgriezušies Latvijā!» no sirds priecājas Liene Šomase.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu