LTV līgo programmā «Kolka Cool» pirmizrāde (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas televīzija līgo programmā piedāvā 2009. gada Nacionālā teātra izrādi «Sroderdienas silmačos», koncerta «Latvija līgo Bauskā» tiešraidi un komēdijas «Kolka Cool» televīzjas pirmizrādi.

Piektdien, 22. jūnijā, plkst. 21:15

R. Blaumanis. Skroderdienas Silmačos

Latvijas Nacionālā teātra izrāde. 2009. g.

Foto: publicitātes

«Skroderdienu» popularitāte ar katru to iestudējumu un atjaunojumu ir tikai augusi. Ja Latvijas laika «Skroderdienas Silmačos» bija joku luga ar atpazīstamām sadzīves situācijām no pašu dzīves vai atmiņām par neseno laiku, kur gardi varēja izsmieties par savu dabu un raksturu mīlestības un «andeles» lietās, padomju laika «Skroderdienu Silmačos» iestudējumi kļuva par apliecinājumu latviskai identitātei, un tikpat svarīgas kā joki un mīlestības peripetijas šai lugā kļuva Zāļu vakara skats ar līgošanu.

Savukārt šodien «Skroderdienas Silmačos» ir tautas gabals, kas folklorizējies un kam ir teju rituāla nozīme, un tikai retais apdomā, kas tad šai lugā tā piesaista un kāpēc to tiešām var skatīties vēl un vēl. Savā ziņā rituāla daba tām ir arī teātramīļu vidū: ar «Skroderdienām Silmačos» beidzas teātra sezona Nacionālajā teātrī, un arī citos teātros sākas vasaras brīvdienas.

Sestdien, 23. jūnijā, plkst.21:00

Latvija līgo Bauskā

TIEŠRAIDE

Foto: publicitātes

Par krāšņā šova norises vietu šoreiz izvēlēta Zemgales sirds BAUSKA - gleznainā Pilskalna estrāde. Vietā, kur satiekas Latvijas trīs upes un mīlētāju saliņā droši glabājas Līgo nakts noslēpums, visu Latvijas novadu labāko dziedātāju sadziedāšanās un seno rituālu izdzīvošana sola īpašu enerģiju.

Arī šogad muzikālajā Līgo nakts pasākumā 23. jūnija vakarā etnopopa manierē skanēs jau pazīstamas un populāras dažādu žanru dziesmas. Pateicoties dažādiem mūziķu kolektīviem un instrumentālistiem Kristapa Krievkalna un Kristīnes Kārklas-Puriņas vadībā, dziesmas iegūs jaunu skanējumu. «Ir pierādījies, ka cilvēkiem ir vajadzīga šī simbioze - senais un jaunais, mūžsenās tradīcijas un šodiena. Mēs esam gudra tauta un zinām, kā sevi nosargāt. Un, sanākot kopā šādā lielā un krāšņā dziesmu rituālā, mēs katrs sev un visi kopā gūstam kādas vitāli nepieciešamas sajūtas», atzīmē pasākuma muzikālais producents Kristaps Krievkalns.

Koncertā piedalīsies Liene Šomase, Jānis un Atis Auzāni, Ingus Pētersons, Nikolajs Puzikovs, Olga Rajecka, Andris Baltacis, Dainis Skutelis, Evija Sloka, Miks Dukurs, Suitu sievas, folkloras kopas «Ilža», «Grodi», «Dziga», «Rudzi», Nils Īle, Raimonds Tiguls, Riči, «Dzheski Gloss» un citi populāri izpildītāji un tautas muzikanti.

Svētdien, 24. jūnijā, plkst. 22:15

Kolka Cool

Komēdija
Latvija, 2011

Režisors Juris Poškus
Lomās: Iveta Pole, Artuss Kaimiņš, Andris Keišs, Aigars Apinis, Varis Piņķis, Māra Ķimele, Guna Zariņa, Līga Vītiņa, Agnese Čivle

Vasarīgs stāsts par diviem brāļiem un viņu ilūzijām par sievietēm. Andžas precību piedāvājums liek viņa draudzenei Simonai pārdomāt savu izvēli. Viņu attiecības tiek pakļautas pārbaudei, kad no jūras negaidot pārrodas Andžas vecākais brālis Gvido. Savstarpējas ambīcijas brāļus gan šķir, gan vieno.

Iveta Pole un Aigars Apinis 2012. gadā par lomām filmā Kolka Cool saņēma nacionālo kino apbalvojumu Lielais Kristaps. Režisors Juris Poškus uzņēmis tādas ievērojamas latviešu kinolentes kā Bet stunda nāk... un Monotonija. Viņa jaunākais kino veikums ir melnbalts, humora pilns skatījums uz lauku garlaicības nomāktiem dīkdieņiem, kuriem, nav ko darīt, un nav, par ko runāt. Filmā netrūkst ironisku situāciju, kautiņu un Kurzemes piekrastei raksturīgās bravūrības.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu