Smiltenes svētki «Piena lustes Smiltenē»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

16.jūnijā ikvienu aicinām šīs vasaras zelta mirkļus un svētku lustes izbaudīt Vidzemes sirdī - Smiltenē! Ar aizraujošu svētku programmu, lielisku atmosfēru, oriģināliem pasākumiem lielus un mazus aicinām uz Smiltenes pilsētas svētkiem - «Piena lustes Smiltenē».

Svētku programmā jau no plkst. 8.00 Jāņukalnā darbosies tradicionālais amatnieku un lauku labumu tirdziņš, meistarstiķu radošās darbnīcās, kā arī ar saviem labumiem tirgosies un apmeklētājus cienās Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi.

Plkst. 9.00 svētkus ieskandinās un apmeklētājus sagaidīs Smiltenes pilsētas pūtēju orķestris, svētku atklāšana sāksies plkst 10.00, kad kopā ar galveno «Piensaimnieku» un viņa palīgiem «Sieriem» ikviens tiks iesaistīts dažādos ampelmaņos un ēverģēlībās par un ap pienu. Ikviens savu roku varēs iemēģināt govs slaukšanas sacensībās, siera meistara zābaka mešanas un piena dzeršanas sacensībās, nobaudīt īpaši svētkiem gatavoto Elmāra Taņņa siera zupu, kā arī doties galvu reibinošā ekskursijā «Pienīnam pa pēdām» un izzināt «Smiltenes piens» 100 gadus garo mūžu.

No plkst. 13.00 Jāņukalna estrādi ieņems Latvijas spēcīgākie vīri, jo Smiltenē

pirmo reizi notiks Latvijas Spēkavīru čempionāta posms «Piena Spēka kauss», ko vadīs Raimonds Bergmanis.

Bērnu rotaļu laukumā no plkst. 10.00 - 17.00 maziem svētku apmeklētājiem būs iespēja kārtīgi iztrakoties piepūšamajās atrakcijās, mieloties ar «Piena spēks» kokteiļiem, darboties radošajās mālu darbnīcās, savukārt mammām iespēja izzināt jaunākās modes tendences pie mākslinieces Elitas Patmalnieces.

Svētku kulminācija sāksies plkst. 19.00 ar Smiltenes novada dejotāju izrādīšanos un kukuļu dalīšanu, bet noslēgumā smilteniešiem un pilsētas viesiem piedāvājam noskatīties režisora Agra Māsēna un Smiltenes Tautas teātra īpaši «Smiltenes piena» jubilejai iestudēto brīvdabas izrādi «Smiltenes Piensaimnieka līgava».

Svinību dienu noslēgs lustīga zaļumballe kopā ar grupām «Labvēlīgais tips» un «Credo».

Balles sākums plkst. 22.00, ieeja Ls 2,-.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu