Starp māsām Šomasēm nepastāv konkurence (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Retas ir reizes, kad dziedošā Šomasu ģimene muzicē uz vienas skatuves, jo visām trim māsām ir savas nodarbošanās. Liene Šomase spēlē teātri un dzied, kā arī audzina meitiņu Gabrielu, Kristīne Šomase pēc dalības TV šovā «OKartes skatuve» sākusi savu muzikālo karjeru un mācās Valmieras Viestura vidusskolā, bet Sandra Šarlote darbojas «Dardedzes hologrāfijā». Visas trīs māsas saliedē mamma Arta, kura lepojas ar savām lielajām meitām.

Vērmanes dārzā notiekošajam audžuģimeņu koncertam Šomases bija īpaši gatavojušās. Trīs māsas – Liene, Kristīne un Sandra Šarlote kopā ar mammu Artu Šomasi bija sagatavojušas latviešu tautasdziesmas. Turklāt mamma Arta ne tikai savas meitas izaudzinājusi, bet jau vairākus gadus viņas mājās patvērumu raduši arī audžubērni. Turklāt dziesma Šomasu mājās vienmēr tiek godā turēta. Kad visa saime ir kopā, allaž notiek arī sadziedāšanās. Pirms pieciem gadiem Šomases savā dzimtajā Jērcēnu pagastā rīkoja ģimenes koncertu, kurš māsām Šomasēm joprojām spilgti palicis atmiņā.

Liene Šomase jau kļuvusi par Latvijā mīlētu un populāru dziedātāju, un viņas pēdās nu iet arī jaunākā māsa Kristīne. Viņa nesen piedalījās LNT muzikālajā realitātes šovā «OKartes skatuve». Sarunā ar Sejām Kristīne atklāj, ka šova laikā bija mazliet iekavējusi mācības Valmieras Viestura vidusskolas 11. klasē, tādēļ šobrīd turpina kārtot kontroldarbus matemātikā. «Kad iznācu no šova, vajadzēja saraut ar mācībām, tādēļ jau esmu nokārtojusi 15 kontroldarbus, un vēl mazliet palicis, lai varētu pabeigt 11. klasi,» teic Kristīne. Paralēli mācībām jaunā dziedātāja apmeklē arī nodarbības pie vokālā pedagoga Edgara Kramiņa, kurš saskata lielu potenciālu Kristīnes balsī. «Vispār es ļoti nesteidzos, albumu vēl neplānoju ierakstīt. Darbošos palēnām,» viņa nosaka.

Turklāt, lai mūzikas eksperti jau paguvuši salīdzināt Lienes un Kristīnes vokālus, Kristīne nosaka, ka tas ir tikai normāli, ka abām māsām ir kaut kas kopīgs un tai pat laikā atšķirīgs. «Tas jau normāli, ka kāds saskata manā un māsas balsīs kādu līdzību, bet tas jau nekādā gadījumā nenozīmē to, ka viena ir labāka un otra sliktāka. Mēs, māsas, dzīvojam ļoti draudzīgi. Mamma vienmēr ir mācījusi mūs kā tai dziesmā dzied: «Mēs bijām trīs māsiņas, visas mīļi dzīvojām». Tā arī mēs dzīvojam, kuram gan nesanāk kāds mīļš «kašķītis»,» teic Kristīne.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu