Kura ir ietekmīgākā Lielbritānijas sieviete? (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

4.jūnijā Lielbritānijā tiks svinēta karalienes Elizabetes II Dimanta (60 gadu) valdīšanas jubileja. Lai gan karaliene aizvien ir svarīgākā persona karalistē, viņai ir nopietna konkurente - Kembridžas hercogiene un prinča Viljama sieva Ketrīna Midltone, raksta «Privātā Dzīve».

Par godu jubilejai - ziedu izstāde un svētku koncerts

Šis ir karalienes Elizabetes II gads. Jau kopš Ziemassvētkiem viņa katru nedēļu saņem vērtīgas balvas. Karalienes valdīšanas 60.gadadiena ir 6.februārī, taču lielākie pasākumi ieplānoti jūnijā - mēnesī kad viņa tika oficiāli kronēta. Tautai piešķirs četras brīvas dienas, un visā valstī rīkos smalkas pieņemšanas un jautras ballītes.

Karalienes Elizabetes II kronēšanas ceremonija Vestminsteras abatijā 1953.gada 2.jūnijā
Karalienes Elizabetes II kronēšanas ceremonija Vestminsteras abatijā 1953.gada 2.jūnijā Foto: AFP/LETA

Pirms nedēļas Vindzoras pilī tika rīkota pieņemšana monarhiem. Uz to ieradās visi ārvalstu monarhi, izņemot Spānijas karalieni, kura no ielūguma atteicās politisku apsvērumu dēļ. pagājušonedēļ par godu Elizabetei II atklāja pasaulē lielāko ziedu izstādi. Simbolizējot karalienes dižciltību, tās nosaukumā izmantots citāts no Džeimsa Bonda filmas - «Briljanti ir mūžīgi», radīta arī karalienei veltīta dziesma «Sing» un kas skanēs arī 4.jūnija svētku koncertā Bekingemas pilī.

Sacenšas popularitātē

Nozīmīgs šis laiks ir arī jaunajai karaliskās ģimenes loceklei - Ketrīnai Midltonei. 29.aprīlī apritēja gads, kopš viņa kļuva par prinča Viljama sievu. Simpātiskā jaunā sieviete šodien popularitātē var sacensties ar karalieni Elizabeti II, lai arī karaliskajā ģimenē ir ienācēja. Prinča Cārlza otrā sieva Kamilla nekad nav baudījusi tādu tautas mīlestību un preses ieinteresētību kā jauniņā Keita. Liela nozīme ir jaunās sievietes dabiskajam skaistumam - šogad interneta portāla «AskMan» aptaujā Ketrīna iekļuvusi pasaules seksīgāko sieviešu topā.

Maijā laikraksts «DailyMail» veica pētījumu, kurā atklājās: karaliene ļoti apdomīgi izturas pret tērpu iegādi. Elizabetes II garderobē ir vairāki apģērba gabali, kas viņai kalpo desmit gadus. Piemēram, rozā mēteli, ko karalienei pašuva 2002.gadā, viņa valkā arī šogad. Violetā cepurīte Elizabetei II kalpo jau desmito gadu; arī iecienītākās brošiņas un somiņas karaliene nenoliek malā uz ilgu laiku. Angļi šo pieticību vērtē ļoti augstu, jo uzskata, ka Elizabete II lieki netērē valsts naudu.

Turpretī Ketrīnu briti slavē par pretējo - arvien jauniem modīgiem tērpiem. Jau tad, kad Midltone bija prinča draudzene, modes kritiķi viņu nodēvēja par stila ikonu. Lai ko arī Kembridžas hercogiene uzvilktu, tas tūdaļ pazūd no veikalu plauktiem. Keita diktē modi ne tikai apģērbu industrijā, bet arī kulinārijā. Viņai ļoti garšo suši, tādēļ, sekojot viņas piemēram, arī briti iecienījuši šo ēdienu - divu gadu laikā suši patēriņš Lielbritānijā pieaudzis par 30 procentiem.

Katrai savas rūpes

Tiesa, dzīve karaliskajā ģimenē gluži neatbrīvo no ikdienišķām rūpēm un nebūšanām. Ziemassvētku laikā karaliskā ģimene pārdzīvoja par karalienes vīra prinča Filipa veselību, kuram 90 gadu vecumā tika veikta nopietna operācija - mākslīgi paplašināti asinsvadi. Šie pārdzīvojumi karalieni vēl vairāk pietuvinājuši tautai. Turklāt viņa publiski atzinās, ka, lai pārvarētu stresu un drūmu noskaņojumu, dara gluži ikdienišķas lietas - piemēram, ravē puķu dobes.

Interneta portāla "AskMan" aptaujā Ketrīna Midltone iekļuvusi pasaules seksīgāko sieviešu topā
Interneta portāla "AskMan" aptaujā Ketrīna Midltone iekļuvusi pasaules seksīgāko sieviešu topā Foto: AFP/LETA

Savukārt Kembridžas hercogieni, gluži kā jebkuru jaunu sievu, mediji jau vairākus mēnešus nomo9ka ar jautājumu - kad gaidāms pēcnācējs? Ketrīna un Viljams gan atrunājas, ka šogad gaidāmi daudzi valstiski svarīgi notikumi, tādēļ šis nav piemērotākais laiks ģimenes papildinājumam. Piemēram, godam jānosvin prinča vecmāmiņas valdīšanas jubileja, jāprezentē karaliskā ģimene vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā. Troņmantnieku ģimene plānošot nākamgad. Tiesa, klīst runas, ka Keita cieš no anoreksijas, tādēļ nemaz nevar ieņemt mazuli. Taču, par spīti visam, briti ļoti gaida jauno troņmantnieku. Vēl neieņemtais mazulis jau iekļuvis 20 pasaules ietekmīgāko bērnu sarakstā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu