Zvaigznes žilbina Kannu 65.kinofestivāla atklāšanā (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdienas, 16.maija, vakarā ar ASV režisora Vesa Andersona filmas «Moonrise Kingdom» pirmizrādi norisinājās 65. Kannu kinofestivāla svinīgā atklāšana. Pa sarkano paklāju uz Festivālu un kongresu pili devās Eva Longorija, Frīda Pinto, Alekss Boldvins, Džeina Fonda, Tilda Svintone un citas zvaigznes.

Grezni vakartērpi, mirdzošas rotaslietas un fanu sajūsmas saucieni – festivāla noskaņa gadu no gada paliek tāda pati, uzjundījot kaislības ap pretendentiem uz galveno balvu - «Zelta palmas zaru».

Beta Dito izpilda dziesmu "Candle in the Wind", kas savulaik tika uzrakstīta, godinot leģendāro Merilinu Monro
Beta Dito izpilda dziesmu "Candle in the Wind", kas savulaik tika uzrakstīta, godinot leģendāro Merilinu Monro Foto: AFP/LETA

Filmas «The Artist» zvaigzne Berenisa Bežo, tērpusies sarkanā, pārgrieza festivāla atklāšanas lenti, savukārt Beta Dito nodziedāja dziesmu «Candle in the Wind», ko savulaik Eltons Džons uzrakstīja, godinot Merilinu Monro - leģendāro Holivudas zvaigzni, kas šogad - 50 gadus pēc savas nāves - izraudzīta par festivāla seju.

Režisoru vidū, kas sacenšas par Kannu galveno balvu, ir Deivids Kronenbergs, Kens Loučs, Mihaels Haneke, Žaks Odjārs, Abass Kiarostami un Valters Saljišs.

Atgādināsim, ka šogad festivāla konkursā piedalās 22 filmas, tostarp arī Sergeja Lozņicas filma «Miglā», kas šogad pārstāv Latviju (studiju «Rija).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu