Miris meksikāņu rakstnieks Karloss Fuentess

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

83 gadu vecumā miris meksikāņu rakstnieks Karloss Fuentess (Carlos Fuentes) - viens no Latīņamerikas slavenākajiem prozaiķiem un skarbs Meksikas un ASV valdību kritiķis. Dzīves laikā Fuentess sarakstīja vairāk nekā 20 romānus un vairākus stāstu krājumus. Latviešu valodā izdots romāns «La muerte de Artemio Cruz» («Artēmio Krusa nāve»).

Fuentesa 1985.gada romāns «Gringo Viejo» kļuva par pirmo ASV bestselleru, ko sarakstījis meksikāņu autors. Četrus gadus vēlāk iznāca pēc romāna motīviem veidota filma ar amerikāņu aktieriem Gregoriju Peku un Džeinu Fondu galvenajās lomās.

Vietējie mediji ziņo, ka rakstnieks nomiris savās mājās no asinsizplūduma, taču daži sākotnēji kā nāves iemeslu minēja sirdsdarbības problēmas.

«Man no visas sirds žēl par mūsu mīlētā un apbrīnotā Karlosa Fuentesa, rakstnieka un vispasaules meksikāņa, nāvi,» teikts Meksikas prezidenta Felipes Kalderona tvītā.

Mūža nogalē Fuentess gatavoja jaunu grāmatu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu