Groduma piemiņas koncerts pulcē cilvēkus Vērmanes dārza estrādē (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Vērmanes dārza estrādē uz rokgrupas "Līvi" mūziķa Jāņa Groduma piemiņai veltīto koncertu pulcējušies jau vairāki tūkstoši viņa talanta cienītāju un to skaits arvien pieaug.

Cilvēki Vērmanes dārza estrādē ieradušies stundu pirms piemiņas koncerta sākuma, lai pie Groduma fotoattēla noliktu ziedus un estrādē atrastu labāko sēdvietu.

Tuvojoties Groduma piemiņas koncerta sākumam, Vērmanes dārza estrādē ieradās aizvien vairāk cilvēku, aizņemot visas sēdvietas un aizvien vairāk drūzmējoties estrādes brīvajās vietās.

Savukārt, sākoties koncertam, sanākušie turpināja nolikt ziedus un aizdegt sveces, novēroja aģentūra LETA.

Koncerta dalībnieki izpilda labi zināmas "Līvu" dziesmas, kā arī Groduma komponētus un savulaik izpildītus skaņdarbus. Plānots, ka koncerta noslēgumā visi dalībnieki vienosies kopīgā veltījumā Grodumam, izpildot dziesmu "Ozolam", bet Groduma slavenākā un zīmīgākā kompozīcija "Dzimtā valoda" skanēs ierakstā.

Mūziķim veltītais piemiņas koncerts Vērmanes dārzā ilgs līdz plkst.23. Groduma piemiņas pasākumu atklās viņa ilggadējais kolēģis grupā "Līvi" Ainars Virga, bet turpinājumā muzicēs grupas "Pērkons", "Credo", "Linga", "Bet bet", Armands Alksnis ar grupu, Harijs Zariņš un grupa "Colt", Aisha, Jenny May, Jānis Lemežis ar grupu, vijolnieks Dzintars Beitāns ar grupu, "Rock'n'Riga" jauno grupu konkursa "Garāžas duelis" finālisti "Pūķa gars" un "Blacksmith", Kristīna Zahārova, Candy un Johnny Salamander, kā arī daudzi citi populāri mūziķi.

Koncertu vada Kaspars Upacieris un Andris Freidenfelds. Pēc koncerta Vērmanes dārzā pasākums turpināsies bārā "Rock'n'Riga", kur muzicēs grupa "Dzelzs vilks", kā arī skanēs Groduma dziesmas.

Groduma pieminēšanai tiešraidē var sekot līdzi Latvijas Radio 2.

Jau ziņots, ka Grodums mūžībā aizgāja 15.jūnija vakarā.

Grodums grupai "Līvi" pievienojās 1976.gadā pēc grupas dalībnieka Ērika Ķiģeļa ierosmes. Brīdī, kad Grodums tika uzaicināts pievienoties Jura Pavītola, Ķiģeļa, Ingrīdas Pavītolas un Andra Krūziņa grupai, Grodums mācījās Emīla Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas kordiriģentu klasē.

Grodums dzimis 1958.gada 10.jūnijā.

Atvadīšanās no Groduma notiks otrdien, 22.jūnijā, Rīgas krematorijā plkst.13.30, un to vadīs mācītājs Juris Rubenis.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu