Gāgai jauns mūzikas video (85)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Video kadrs

Otrdien amerikāņu popmūzikas zvaigzne "Lady Gaga" (Lēdija Gāga) mūzikas video koplietošanas vietnē "YouTube" un citās interneta vietnēs prezentējusi savu jauno mūzikas klipu "Alejandro", kas izraisījis neviennozīmīgu reakciju pat dziedātājas fanu vidū.

Video ir gandrīz deviņas minūtes garš, un "Lady Gaga" tajā redzama dažādos tēlos, tai skaitā kā mūķene. Kā norāda laikraksts "Los Angeles Times", klipā ir vairākas ainas, kas varētu aizskart reliģiozus katoļus.

Daudzi kritiķi, ieskaitot televīzijas kanālu "MTV", norāda uz "Lady Gaga" jaunā video uzkrītošo līdzīgu ar slavenākajiem Madonnas klipiem, ieskaitot 1989.gada dziesmai "Like A Prayer" un 1990.gada dziesmai "Vogue".

Klipa beigās "Lady Gaga" parādās arī stilizētā apakšveļas gabalā, kas ir savdabīga interpretācija par Madonnas ikonisko konusveida krūšturi, tikai šoreiz to "rotā" amerikāņu armijas automāti.

Iespējams, daudzās analoģijas skaidrojamas ar to, ka mūzikas video režisēja Stīvens Klains - fotomākslinieks, kas pēdējos gados sadarbojies ar Madonnu. Viņš nevairās no homoerotikas, sadomazohisma, un dažādu seksuālo subkultūru atribūtiem. Viņa klientu vidū ir gan Andželina Džolija un Breds Pits, gan Džastins Timberleiks, Toms Fords, Klaudija Šīfere, Britnija Spīrsa un Naomi Kempbela.

Pati "Lady Gaga" kādā nesenā intervijā atklāja, ka mūzikas video ir veltījums viņas geju draugiem. "Tajā es atzīstos savā apbrīnā par viņu drosmi un vīrišķību, kas nepieciešama, lai viņi varētu būt kopā," sacīja dziedātāja. "Šajā video es alkstu savu geju draugu mīlestību, taču viņi negrib būt ar mani."

Komentāri (85)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu