Klūnijs ļāvis sevi apcietināt, lai pievērstu uzmanību krīzei (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aktieris Džordžs Klūnijs (George Clooney) pagājušonedēļ ļāvis sevi apcietināt pie Sudānas vēstniecības tāpēc, ka jau agrā bērnībā sapratis slavenību spēju nonākt ziņu virsrakstos ātrāk par humānajām krīzēm. Jau ziņots, ka aktieris un viņa tēvs žurnālists Niks Klūnijs (Nick Clooney) tika aizturēti pēc protesta pie Sudānas vēstniecības Vašingtonā.

"Es redzēju, kā mans tēvs 70. gados veidoja ļoti labus rakstus, kuri netika publicēti, jo drīz bija jāparādās kādam stāstam par Elizabeti Teilori. Un viņa raksts, kuram bija sabiedriska vērtība, netika publicēts," aktieris atklāja amerikāņu ziņu raidījumam "Fox News Sunday".

"Es jautāju tēvam: "Vai atceries, kā tavus rakstus iznīdēja Elizabete Teilore un Holivudas jaunumi?" Viņš atbildēja apstiprinoši, un es teicu:

"Tad dodamies uz Dārfūru. Tu būsi žurnālists, es būšu Elizabete Teilore,

un mēs šo stāstu dabūsim ziņās." "Un viņš piekrita," sacīja aktieris.

Klūnijs cenšas pievērst uzmanību Sudānas prezidentam Omaram al Baširam izvirzītajām apsūdzībām humānās krīzes izraisīšanā un pārtikas piegādes bloķēšanā Nūbas kalniem no Dienvidsudānas.

Aktieris atzīst, ka, filmējot valstī notiekošās zvērības, nonācis dzīvībai bīstamās situācijās.

Kāds vietējais iedzīvotājs Klūnijam parādījis neuzsprāgušu mīnu.

"Atgadījums ar mīnu bija smieklīgs, jo vīrietis jautāja: "Vēlies paskatīties?" Mēs stāvējām virs krūma, viņš to pašķīra, un tur bija mīna. Ak vai, tur bija mīna," viņš atceras. "Viņš turpināja ņemties ap krūmu, un es nodomāju - varbūt pārāk nebaksti to, labi? Mēs bijām ļoti atviegloti, kad tikām prom."

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu