Atklās Pavasara festivālu «Windstream» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. martā plkst. 19 Mazajā Ģildē ar koncertu «Pilsētas pavasaris» profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» atklās trešo Pavasara festivālu «Windstream», kura devīze ir «Mosties un atceries, dzirdi un baudi!», informē orķestra pārstāve Ilze Pleša.

Lai gan pavasara atnākšana šogad vēl kavējas, jau šobrīd mēs gaidām sildošus saules starus, kas visus atmodinātu no ziemas miega.

Šogad astronomiskais pavasaris Latvijā iestāsies 20.martā, tāpēc tajā vakarā Mazajā Ģildē diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā pavasari ieskandinās orķestris «Rīga», atskaņojot oriģinālmūziku dažādiem pūšaminstrumentu sastāviem, sākot ar desmit mūziķu ansambli Žana Fransē skaņdarbā «Neuf pièces caractéristiques» līdz mazam pūšaminstrumentu orķestrim Igora Stravinska Simfonijā.

Pacilājošam un uzmundrinošam noskaņojumam koncertā «Pilsētas pavasaris» skanēs I. Stravinska «Ebony concerto», kas rakstīts klarnetista Vudija Hermana (Woody Herman) džeza orķestrim un pirmatskaņots 1946. gadā Kārnegi zālē, Ņujorkā. Pats komponists par šo skaņdarbu ir teicis, ka tas ir «džeza concerto ar blūza lēno ritmu». Ebony Concerto ir kļuvis par slavenāko Stravinska neoklasikas perioda darbu. Klarnetes solo šajā skaņdarbā atskaņos orķestra «Rīga» koncertmeistars, jaunais un talantīgais mūziķis Raivo Lallo. Koncertā tiks atskaņota arī Riharda Štrausa Svīta B-dur op. 4, kas sacerēta trīspadsmit mūziķu ansamblim un pirmatskaņota 1884. gadā Minhenē, autoram esot pie diriģenta pults.

Latviešu komponistu mūziku koncertā pārstāvēs Jāzepa Vītola svīta «Dārgakmeņi», kuras pārlikumu simfoniskajam pūtēju orķestrim veica Vilnis Šmīdbergs un kas izskanēja Pēterburgas konservatorijas Mazajā zālē 2011.gada 6.oktobrī Rīgas dienu laikā par godu Jāzepa Vītola piemiņas plāksnes atklāšanai.

Pavasara festivāla «Windstream» tradicionālā pavasara sagaidīšana Vecrīgā šogad notiks 1.aprīlī – Starptautiskajā Joku dienā, kad rīdzinieki un pilsētas viesi, īpaši ģimenes ar bērniem, aicināti pulcēties Līvu laukumā, kur, skanot orķestra spēlei un gleznotāja Jāņa Anmaņa padomiem, būs iespēja piedalīties pasākumā Uzzīmē joku!.

Uz koncertu «Pilsētas pavasaris» Mazajā Ģildē, biļetes iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību, biļešu kasēs 50% atlaide.



Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu