Lorakss Ziemeļamerikā uzveic Džonu Kārteru (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Disneja studijas jaunākā filma «Džons Kārters» («John Carter») Ziemeļamerikas kinoteātros piedzīvojis samērā smagu fiasko un nav spējis kļūt pat par vidēji veiksmīgu fantastikas grāvēju. Vēl vairāk, filma pat nav spējusi ierindoties pirmajā vietā, jo atkārtoti spēcīgākā bijusi animācijas filma «Lorakss» («Dr. Seuss' The Lorax»), ziņo ārvalstu prese.

«Lorakss» pilnībā piepildījis ekspertu izteiktās prognozes. Filmas ieņēmumu kritums bijis krietni zem 50%, bet kopumā iekasēti 39,1 miljons. Pirmajās 10 izrādīšanas dienās «Lorakss» Ziemeļamerikā pamanījies iekasēt jau vairāk par 120 miljoniem.

Foto: REUTERS/ScanPix

Animēto varoņu balsis ierunājuši Denijs de Vito (Danny DeVito), Zeks Efrons (Zac Efron) un popkantri dziedātāja Teilore Svifta (Taylor Swift).

Anotācija: Kāds jauneklis vārdā Teds uzzina, ka senos laikos gan pilsētā, kurā viņš tagad dzīvo, gan ārpus tās esot auguši... koki. Viņš nolemj uzzināt, kas ar tiem notika un ko darīt, lai koki atkal sāktu augt un priecētu lielus un mazus.

Otrajā vietā ierindojies jau minētais «Džons Kārters». Iekasēti 30,6 miljoni. Sākotnēji šī summa var nešķist pārāk maza, bet te jāmin, ka praktiski visas pēdējos gados iznākušās liela mēroga fantastikas filmas iekasējušas ievērojami lielākas summas (tostarp arī pašas Disneja studijas projekti). Tagad grandiozās investīcijas var glābt tikai labi panākumi ārpus Ziemeļamerikas (kas ir gana reāli, jo pirmajā nedēļas nogalē tur jau iekasēti aptuveni 70 miljoni).

Foto: publicitātes

Filmas pamatā ir Edgara Berouza fantastikas romānu sērijas pirmā grāmata.

Arī jaunākā ballīšu komēdija «Projekts X: ballīte bez bremzēm» («Project X») piedzīvojusi salīdzinošo nelielu ieņēmumu kritumu. Ar 11,5 miljoniem tā ieņem trešo vietu. Kopējie ieņēmumi jau pārsniedz 40 miljonus.

Ceturtajā vietā atrodas jaunā šausmu filma «Silent House». Iekasēti gan tikai 7 miljoni, kas ir pieticīgs rezultāts. Pirmo piecnieku noslēdz aizpagājušās nedēļas līdere, kara filma «Act of Valor». Šoreiz iekasēti 7 miljoni, bet kopējā kase šim mazbudžeta projektam pārsniedz 55 miljonus. Vēl jāizceļ trešais nedēļas jaunums, Edija Mērfija komēdija «A Thousand Words», kas ar 6,3 miljoniem ir sestajā vietā. Pieklājīgs rezultāts, ņemot vērā pieticīgos izrādīšanas apmērus.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu