Emeli Sandé «Our Version of Events» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apvienotās Karalistes albumu topā pēdējos mēnešus saimnieko dāmas. Protams, visus iespējamos rekordus pārsitusi (vai drīzumā to izdarīs) Adele ar «21», taču laiku pa laikam arī viņa spiesta atzīt kādu spilgtu jaunpienācēju debiju. Pirmā Adelei līderpozīciju šogad atņēma amerikāņu dziedātāja Lana del Reja, bet pēdējās nedēļās spilgti debitējis aktuālās britu soula un R&B mūzikas dziedātājas Emēlijas Sandei (Adele Emeli Sandé) pirmais soloalbums.

Emeli Sandé «Our Version of Events»

(Virgin)

7/12

Jau pagājušogad augustā ar savu pirmo solosinglu - reliģisko «Heaven» 23 gadus vecā dziedātāja un dziesmu autore Emēlija Sandei pārliecinoši debitēja Lielbritānijas singlu topa 2.vietā. Mūzikas kritiķi gandrīz visi kā viens dziesmas skanējumu salīdzināja ar agrīnajiem 1990.gadiem, kad modē bija līdzīgi viegli džangla bīti, kuru pamatstrūktura aizgūta no klasiskā Džeimsa Brauna hita «Funky Drummer». Emēlija automātiski tika ielikta vienā plauktiņā ar Katy B, Yasmin, Delilah u.c. līdzīgi muzicējošām māksliniecēm

Arī topošās plates otrais singls «Daddy» (ar producentu Shahid «Naughty Boy» Khan) nelika vilties - tās pašas atmosfēriskās stīgas, kas raksturīgas triphopa kolektīva «Massive Attack» klasiskajam «Unfinished Sympathy», tas pats bīts (tikai lēnāks) un kvalitatīva melodija un izpildījums.

Gada izskaņā dziedātājai piešķirta ikgadējā «BRIT Awards» kritiķu izvēles balva, līdzīgi kā pirms gada «Jessie J», un vārti uz panākumiem bija vaļā.

Emeli Sandé «Our Version of Events»
Emeli Sandé «Our Version of Events» Foto: Publicitātes foto

Diemžēl, atkal līdzīgi kā «Jessie J», spilgtie singli radījuši maldīgu pirmo iespaidu un Sandei debijas

albums izrādās kārtējais lirisku klavierbalāžu un smeldzīgu, «X-Factor» šovam raksturīgu popdziesmu apkopojums.

Jau aktuālais singls «Next to Me» liek neizpratnē saraukt uzacis un jautāt - vai Sandei ir kārtējā britu atbilde Bejonsē? Drīzāk jau vēl viena Leona Luisa (Leona Lewis)...

Protams, Emēlijas balss ir spēcīga, arī viņas dziesmu komponēšanas talants ir nenoliedzams (viņa profesionāli komponējusi dziesmas Šērai Loidai (Cher Lloyd), Sūzanai Boilai (Susan Boyle), Šerilai Koulai (Cheryl Cole) u.c.), taču albums, manuprāt, ir radīts tikai un vienīgi aiz auksta komerciāla aprēķina, zem kura slēpjas rūpīgi pārdomāta singlu stratēģija un kādas iespējami veiksmīgas adeliskas balādes.

Par dziedātāju

Sandei, pilnajā vārdā Adele Emēlija Sandei (Adele Emeli Sandé), dzimusi Aberdīnā, Skotijā zambiešu tēva un angļu mātes ģimenē. Studējusi medicīnu Glāzgovas Medicīnas universitātē. Pirmo dziesmu sacerējusi 11 gadu vecumā, lai piedalītos pamatskolas talantu konkursā.

Pirmais nopietnais Sandei pieteikums mūzikā bija viņas viesvokāls jaunā repera Čipmanka (Chipmunk) singlā «Diamond Rings», vēlāk sekoja sadarbība ar Vailiju (Wiley) dziesmās «Never Be Your Woman» un «Never Be Your Woman».

2010.gadā dziedātāja paraksta vienošanos ar «EMI Music Publishing» un pārējais ir vēsture...

Labākās dziesmas: «Heaven», «Daddy» un «Mountains».

Izdošanas datums - 13.02.2012.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu