«Carl Winther Quartet» koncertēs Latvijā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: myspace

Marta sākumā Latvijā koncertēs starptautisks džeza kvartets «Carl Winther Quartet», informē koncertu rīkotāji. «Carl Winther Quartet» apvieno četrus talantīgus džeza mūziķus no trim valstīm – Dānijas, Latvijas un Igaunijas. Kvartetu izveidojis pianists Karls Vinters (Carl Winther), kurš Skandināvijā šobrīd ir viena no pieprasītākajām jaunajām džeza zvaigznēm.

Apvienības unikālā skanējuma pamatā ir jau atzītu vērtību un pavisam jaunu vēsmu radoša simbioze. Kvartetā muzicē pieredzējuši un sevi starptautiski jau apliecinājuši džeza meistari: Karls Vinters – klavieres, Dānija, Peedu Kass – bass, Igaunija, Deniss Paškevičs – saksofons, Latvija, Ivars Arutjunjans – bungas, Latvija.

Karls Vinters ir Skandināvijas virtuozais jaunais džeza pianists, kurš koncertējis kopā ar pasaulē pieprasītiem mūziķiem – Billy Hart, Jerry Bergonzi, Bill Evans, Daniel Humiar, Adam Nussbaum, James Genus, Till Brönner un daudziem citiem.

Studējis Kopenhāgenas Mūzikas konservatorijā. 2011. gadā Karls ieguva balvu par savu oriģinālmūziku Spānijas džeza mūzikas konkursā Getxo Jazz, kā arī Dānijā tika atzīts par labāko jauno Jazz komponistu. Viņa mūzikas sniegums ir ļoti unikāls, spējot brīvi improvizēt, bet tajā pašā laikā kompozīcijām paliekot precīzām un ekstravagantām.

Koncertu grafiks

2.marts plkst. 20 – Siguldas koncertzāle «Baltais Flīģelis»

3.marts plkst. 20 – Kafejnīca «Bonēra»

7.marts plkst.12 – Meistarklase, Rīgas Doma kora skolā

7.marts plkst. 19 – Klubs «Artelis»

8.marts plkst. 20 – Muzikālais restorāns «Ginger & Fred»

10. marts plkst. 18 – Teātra nams «Jūras vārti»

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu