Teilore Svifta turpina dominēt (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī šonedēļ ASV pārdotāko albumu un singlu topā bez lielām izmaiņām - virsotnē noturējusies gan jaunā amerikāņu popkantri zvaigzne Teilore Svifta (Taylor Swift) ar "Fearless" (73 000 kopiju), gan reperis Flo Rida ar "Right Round".

Sviftai šī ir jau 11. nedēļa topa virsotnē, vienīgais albums, kas ir spējis šādu rezultātu uzrādīt veselas 12 nedēļas, ir Santanas 1999. gada "Supernatural". Augstākais jaunpienācējs 2. vietā ir amerikāņu smagā roka grupa Lamb Of God ar savu piekto studijas plati "Wrath" (68 000 kopiju). Puišu iepriekšējais albums "Sacrament" 2006. gadā uzkāpa līdz 8. vietai ar 63 000 pārdotu albuma kopiju. Disneja kanālā popularitāti iemantojusī grupa The Jonas Brothers, kuru veido brāļi Džonasi – Kevins, Niks un Džo -, šonedēļ ar skaņu celiņu "3D Concert Experience" 3. vietā (50 000). Disneja mūzikas grupā ietilpstošā mūzikas izdevniecība "Hollywood Records" fokusējas uz tīņu popmūzikas izdošanu un pirms Mailijas Sairusas un "The Jonas Brothers" jau radījusi tādas pazīstamas zvaigznes kā Hilarija Dafa un Džese Makartnijs. Pateicoties panākumiem "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā, topā uz augšu pakāpies filmas "Graustu miljonārs" skaņu celiņš - kāpums no 22. uz 4. vietu. Komponista Rehmena (Ar Rahman) dziesma "Jai Ho" arī veiksmīgi startējusi singlu topā - 7. vieta. Pārējie top10 iemītnieki nemainīgi - Nickelback (5), Bejonsē (6), Lady GaGa (7), The Fray (8), Džeimijs Fokss (9) un Kanje Vests (10.). 13. vietā vēl viens jaunums - kantri mūzikas dziedātājs Džeiks Ouens (Jake Owen) ar "Easy Does It" (RCA). Puiša 2006. gada debija "Startin'' With Me" savulaik debitēja 31. vietā. Amerikāņu dziedātājs Kriss Aizeks (Chris Isaak) ne tikai piekritis vadīt televīzijas sarunu šovu "The Chris Isaak Hour", bet pēc septiņus gadus ilgas pauzes izdevis arī albumu "Mr. Lucky", kurš šonedēļ debitējis 29. vietā ar 15 000 pārdotu albuma kopiju. Somāliešu izcelsmes kanādiešu reperis K''Naan ar "Troubadour" (A&M/Octone) kā jaunums 32. vietā, leģenda Van Morisons ar koncertalbumu "Astral Weeks: Live at the Hollywood Bowl" - vienu vietu zemāk.

"Astral Weeks: Live at the Hollywood Bowl"
"Astral Weeks: Live at the Hollywood Bowl" Foto: Publicitātes foto

"Astral Weeks" 1968. gada oriģinālieraksts, kurā Morisons ķeltu misticismu apvienojis ar džezu, ritmblūzu un neatkārtojami izjustu atmosfēru, savulaik izpelnījās minimālu ievērību, bet nu jau sen tiek uzskatīts par vienu no visu laiku skaistākajiem un nozīmīgākajiem populārās mūzikas darbiem. Jaunais koncertieraksts veikts 2008. gada nogalē, atzīmējot oriģinālalbuma četrdesmitgadi, un papildināts ar vēl divām klasiskām van Morisona dziesmām "Listen to the Lion/The Lion Speaks" un "Common One". Singlu konkurencē pirmās divas vietas saglabājusi mūzikas izdevniecība "Atlantic Records". Reperis

Flo Rida

ar "Right Round", kurā izmantots klasisks 1980. gadu

Dead Or Alive

“You Spin Me Round (Like a Record)" sampls, un skandalozais

T.I.

, piedaloties Džastinam Timberleikam (Justin Timberlake) ar "Dead and Gone". 3. vietā 22 gadus vecā Stefani Gabriela Germanota jeb

Lady Gaga

ar "Poker face", bet 4. vietā viens no potenciālajiem nākotnes numur 1 - "intelektuālā repa" meistars

Soulja Boy

ar jauno "Kiss Me Thru The Phone".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu