Aprīlī Rīgā noskaidros konkursa "Jaunais vilnis" dalībniekus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aprīlī Rīgā konkursā tiks noskaidroti starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2009" dalībnieki, informēja telekompānijas LNT pašreklāmas tekstu redaktore Anete Pukāne. Konkursanti tiks atlasīti no visas Eiropas.

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" notiek kopš 2002.gada un kopš tā laika ir izpelnījies gan publikas, gan profesionāļu atzinību, piesaistot skatītājus ne tikai Krievijā un Baltijas valstīs, bet arī citur pasaulē.

Ideja organizēt konkursu radās Igoram Krutojam un komponistam Raimondam Paulam. Pirmajā konkursa gadā triumfēja Krievijas duets "Smash". Līdz šim starptautiskajā konkursā priekšnesumus ir snieguši Alla Pugačova, Filips Kirkorovs, Patrīcija Kāsa, Alsu, Valērijs Ļeontjevs, Bonija Tailere, Valērijs Meladze, Kreigs Deivids, Sofija Rotaru, "VIAgra", Enrike Iglesiass un daudzi citi pasaulslaveni mākslinieki.

Par konkursa "Jaunais vilnis 2008" uzvarētāju kļuva duets "Georgia" no Gruzijas, bet Latvijas pārstāvis Dons ierindojās ceturtajā vietā un ieguva Jūrmalas domes simpātiju balvu.

Konkursa rīkotāji norāda, ka ar katru gadu pieaug to dziedātāju skaits, kuri vēlas piedalīties šajā populārās mūzikas konkursā. 2003.gadā konkursa organizācijas komitejai tika iesniegti vairāk nekā 3500 pieteikumu, 2007.gadā - vairāk nekā 7000, bet pagājušajā gadā tika saņemti vairāk nekā 8000 pieteikumu.

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2009" Dzintaru koncertzālē šogad notiks no 28.jūlija līdz 2.augustam.

Paralēli konkursam notiks "Bērnu jaunais vilnis", kas notiek katru gadu un kuru organizē tie paši organizatori, kas rīko konkursu "Jaunais vilnis". Bērnu konkursā var pieteikties dalībnieki divās vecuma grupās - vecumā no astoņiem līdz 12 gadiem un vecumā no 13 līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu