Šo sestdien - «Eirodziesmas 2012» pirmais pusfināls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Jau šo sestdien, 7.janvārī, Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā ēterā būs skatāms 2012.gada Eirovīzijas Nacionālās atlases jeb «Eirodziesmas 2012» pirmais pusfināls, un to pirmo reizi būs iespējams skatīt tiešraidē, pavēstīja LTV pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Pirmo reizi tiešraidē

«Eirodziesmas 2012» pirmajā pusfinālā tiks noskaidrotas piecas dziesmas, kas turpinās cīņu Ventspilī notiekošajā finālā par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Gan pirmajā pusfinālā 7.janvārī, gan otrajā pusfinālā, kas risināsies 14.janvārī, piecas labākās dziesmas tiks noskaidrotas balsošanā; balsot varēs gan televīzijas skatītāji, gan žūrija desmit cilvēku sastāvā. Turklāt žūrijas sastāvs katrā no pusfināliem un arī finālā būs atšķirīgs.

Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs to pamatoja ar iespēju izvairīties no jebkādas ietekmēšanās, subjektīvu simpātiju vai antipātiju rašanās un citām spekulācijām

Žūrijas sastāvs kļūs zināms tikai katra pusfināla beigās

«Žūriju esam veidojuši atbilstoši starptautiskajā praksē lietotajiem principiem – gan pēc dzimuma un vecuma izvēles, gan profesionālās ievirzes: četri žūrijas locekļi būs ar mūziku ikdienā saistīti cilvēki, pārējie – citu kultūras jomu profesionāļi, kā arī tādi, kuriem mūzika un kultūras joma nav pamatnodarbe, tāpēc viņu skatījums un kritēriji būs gluži citi, bet ne mazāk svarīgi,» sacīja Dinsbergs.

Žūrijas sastāvs kļūs zināms tikai katra pusfināla beigās. Savukārt Mākslinieciskā padome šajā posmā balsot vairs nevarēs. Pie saviem pienākumiem tā atgriezīsies pēc pusfināliem, kad kopā ar 10 finālistiem tiks pārrunāti uzlabojumi un ieteicamās izmaiņas dziesmu priekšnesumos.

LTV interneta mājaslapas vietnē www.eirovizija.lv pašlaik iespējams noklausīties visu 20 pusfinālā iekļuvušo dziesmu galīgos variantus, iepazīties ar dziesmu autoru un izpildītāju radošajām biogrāfijām, kā arī visiem aktuālajiem Eirovīzijas jaunumiem.

www.eirovizija.lv

Eirovīzijas Nacionālās atlases fināls tradicionāli notiks Ventspils teātra namā «Jūras vārti» 18.februārī. Savukārt Eirovīzijas starptautiskais fināls no 22. līdz 26. maijam risināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Visi konkursa posmi tiešraidē būs skatāmi LTV1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu