"Cosmos" ar Al Bano uzstāsies Sanremo (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālieši, kā zināms, ignorē Eirovīzijas dziesmu konkursu, tādēļ Sanremo festivāls uzskatāms par nozīmīgāko mūzikas konkursu Itālijas šovbiznesā.

Kā Neatkarīgajai pastāstīja grupas menedžeris Jānis Šipkēvics vecākais, ar Cosmos izteica vēlmi sadarboties jauna koncertorganizētāju kompānija Stefany Show Business, piedāvājot savukārt sadarbību ar nu jau 63 gadus veco itāliešu popzvaigzni Al Bano. Savulaik viņš sadziedājies ar Rominu Paueri popestrādes grāvējā Felicita, un nu pienākusi kārta arī Cosmos puišiem, ar kuriem kopā Al Bano nolēmis kāpt uz Sanremo festivāla skatuves 1. martā.

1982. gadā Al Bano Sanremo festivālā ieguva otro vietu ar jau pieminēto hitu Felicita un divreiz – 1976. un 1985. gadā – piedalījās arī Eirovīzijas dziesmu konkursā, kad itālieši vēl nebija nolēmuši no šīs sacensības izstāties. Eirovīzijas pieredze ir arī mūsu puišiem, taču Al Bano sadomājis sadarboties ar Cosmos tieši pēc grupas Ziemassvētku koncerta DVD noskatīšanās.

Vakar no Itālijas atgriezās divi kosmonauti – Jānis Šipkēvics jaunākais un Andris Sējāns, kuri tur veica Al Bano vokālās partijas studijas miksu ar Latvijā jau ierakstīto Cosmos dziedājumu. Tāpat vakardien jau visa grupa kopā devās uz Maskavu, lai uzstātos radiostacijas Sudraba lietus dzimšanas dienas svinībās, taču tagad jau uzsākta rūpīga gatavošanās Sanremo festivālam, kurā mūsu puišiem būs jādzied itāliski.

"Sanremo ir tāds kā Itālijas Jaunas vilnis," sprieda Šipkēvics vecākais. "No sākuma ir konkurss jaunajiem, bet pēc tam jau uzstājas vietējie grandi. Šogad tur būs Ticiāno Ferro, Zukero un vēl daudzi citi. Kopumā pasākums ilgst trīs dienas." Tā kā festivālu pārraidīs arī lielākais Itālijas TV kanāls RAI Uno, Cosmos uzstāšanos 1. martā pulksten 20.10 pēc Latvijas laika varēs vērot arī mūsu kabeļtelevīzijas un satelīttelevīzijas abonenti.

Nedēļu vēlāk – 8. martā – Cosmos kopā ar Al Bano uzstāsies jau Arēnā Rīga, kur notiks koncerts Zvaigznes sievietēm. "Al Bano jau izteicis vēlmi Itālijā izdot veselu albumu kopā ar Cosmos," par iespējamiem tālākajiem plāniem izteicās Šipkēvics vecākais. "Vienkārši ir radies kontakts. Šādas lietas negadās bieži, bet jauki, ka tā tomēr notiek.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu