Atkal iestudēs mūziklu "Evita"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Endrū Loida Vebera un Tima Raisa mūzikls "Evita" jūnijā atkal atgriezīsies uz Londonas teātra "Adelphi" skatuves – 28 gadus pēc tā pirmizrādes.

Šoreiz bijušā Argentīnas līdera Huana Perona sievas Evas (tautā saukta par Evitu) loma uzticēta argentīniešu dziedātājai un aktrisei Elenai Rogerai.

E. Loids Vebers sacījis, ka jaunajam iestudējumam netiks sacerētas jaunas dziesmas, tomēr dažas izmaiņas būšot – tas galvenokārt attiecas uz orķestra pavadījumu. "Es jūtu, ka varētu tajā ienest kaut ko jaunu no muzikālā viedokļa. Man jau labu laiku liekas, ka toreiz, kad tapa mūzikls, nedz es, nedz Tims Raiss nezinājām pietiekami daudz par Latīņamerikas mūziku. Salīdzinoši ar septiņdesmitajiem gadiem tagad tā ir daudz vairāk pieejama," viņa sacīto citē Reuters.

Jāatgādina, ka Evita, kuras pirmajā uzvedumā galvenajā lomā bija Eleina Peidža, tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem britu mūzikliem. Šoreiz režisora loma uzticēta Maiklam Grendeidžam, par sadarbību ar kuru E. Loids Vebers sajūsmināti izteicies intervijā BBC.

Interesanti, ka galvenās lomas tēlotāja ir dzimusi 1974. gadā, kad E. Loids Vebers un T. Raiss sāka darbu pie mūzikla. E. Rogera dievina mūzikla kinoversiju, kas uzņemta 1996. gadā un kurā galveno lomu tēloja Madonna. Tomēr preses pārstāvjiem domātajās brokastīs viņa ar humoru atsaukusies uz salīdzinājumiem par popdīvu. "Ar manu augumu viss ir kārtībā. Bet, lūdzu, nekādu salīdzinājumu! Filmā viņa ir brīnišķīga," sacījusi E. Rogera, kurai žurnālisti nekavējoties pieprasījuši nodziedāt "Don"t Cry For Me Argentina". Pie klavierēm, protams, bijis pats komponists, bet T. Raiss Londonā notikušajā pasākumā piedalījies ar video starpniecību – pašlaik Argentīnā viņš pilda britu slavenību kriketa komandas menedžera pienākumus, vēsta Reuters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu