Ilze Kalve remiksē Amandu Līru (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu deju mūzikas producente Ilze Kalve tikko pabeigusi darbu pie pasaules disko laikmeta zvaigznes Amandas Līras (Amanda Lear) topošā albuma "Brief Encounters: Reloaded" ierakstiem – latviete ir veidojusi vairākas albuma dziesmas.

Lielbritānijas mūzikas apskatnieki jau paspējuši šo albumu nosaukt par spilgtu 80. gadu disko dīvas atgriešanos. Vienu dziesmu tajā remiksējis arī populārais britu mūziķi Bojs Džordžs (Boy George), kurš savā interneta blogā, runājot par Līras albumu, komplimentus izteicis tieši latvietes Ilzes Kalves veidotajiem ierakstiem dziesmām "Doin’ Fine", "Back To Black", "Perfect Day", "Sorrow", "Suicide Is Painless" un "I Don't Wanna Lose You".

Par savu līdzdalību Amandas Līras albuma tapšanās Ilze Kalve stāsta:

"Angļu ierakstu kompānija, kas strādā ar šo dziedātāju, zināja manus agrākos darbus. Un vienu dienu man vienkārši piedāvāja strādāt pie vairākiem topošā albuma ierakstiem. Galvenais nosacījums bija, lai Amandas balss netiktu pārveidota un saglabātu savu raksturīgo īpatnējo skanējumu. Kompānijas direktoram arī ļoti patika manis iedziedātie fona vokāli, tāpēc man nācās vēl piedziedāt papildus partijas. Lai arī šķiet, ka mūzikā esmu paveikusi gana daudz – gan strādājot projektos Pamatinstinkts un Basic Instinct, gan veidojot remiksus Prāta Vētrai, tomēr ārpus Baltijas valstīm nevienam tas neko neizsaka. Amanda Līra ir ne tikai unikāla pasaules mēroga zvaigzne, viņa ir arī sava laika leģenda. Dalība šādā projektā ir nenovērtējama un es esmu ļoti pagodināta, ka šī iespēja tika piedāvāta tieši man."

Ilze Kalve
Ilze Kalve Foto: Publicitātes foto

Amanda Līra, kurai šobrīd ir 64 gadi, savu karjeru sākusi kā modele, kura 15 garumā bijusi leģendārā Salvadora Dalī mūza. Pēc tam, kad Līra iepazinās ar The Rolling Stones mūziķi Braienu Džounsu un Deividu Boviju, viņa kļuva par pilntiesīgu 1960. gadu svingojošās Londonas dalībnieci. Kopš 1975. gada Amanda Līra kļuvusi par deju mūzikas karalieni, kura savu atgriešanos gatava pieteikt jau pavisam drīz jaunajā albumā "Brief Encounters: Reloaded".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu