Guntars Račs dalās ar fragmentu no gaidāmās grāmatas par Mārtiņu Freimani

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors un dzejnieks Guntars Račs (53), tuvojoties Daigas Mazvērsītes grāmatas par mūziķi Mārtiņu Freimani iznākšanai, sociālajos tīklos dalījies ar ieskatu šajā darbā.

“Es domāju, ka daudzi no mums ir piedzīvojuši to sajūtu, ka klusums var būt neizturams. Es varbūt murgoju, bet man šķiet, ka slimnīcās ir par maz domāts tieši par vidi, jā, arī mūzika rada atmosfēru. Ne velti to izmanto tik daudzās apkalpojošajās sfērās. Cilvēks taču ir emocionāla būtne un atmosfērai ap viņu, it īpaši grūtā brīdī, var būt ļoti, ļoti nozīmīga loma. Jā, iespējams, tā neizārstēs iesnas (nemaz nerunājot par tik smagiem gadījumiem kāds bija Freimim), taču tā pavisam noteikti var palīdzēt vieglāk tās pārciest. Tādas man domas šodien. Katrā ziņā, man mūzika ir spējusi sakārtot domas, kā arī laiku pa laikam palīdz aizmirst sliktās lietas, kas jauc prātu.. Neliels fragments no gaidāmās grāmatas,” komentē Račs.

Foto: facebook.com/RacsGuntars

Kā jau ziņots, 30. maijā tika laists klajā albums "Mans draugs - Mārtiņš Freimanis", kurā iekļautas 15 Freimaņadziesmas citu mākslinieku izpildījumā. Freimaņa dziesmas ieskaņojuši tādi mūziķi kā "Musiqq", "Labvēlīgais tips", Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Olga Rajecka, "Rīgas modes", "Līvi", "Refleksija", Kārlis Būmeisters, "Z-Scars", Zintis Žvarts un Katrīna Bindere.

Savukārt Daigas Mazvērsītes apjomīgā grāmata par Freimaņa dzīvi nāks klajā 28. augustā un tiks atzīmēta ar albumā iesaistīto mākslinieku koncertu "Dzintaru koncertzālē", kam sekos koncerti arī citviet Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu