"Melno cepurīšu balerijā" - metāls no Irānas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 2. augustā, Jelgavā, “Melno cepurīšu balerijā” koncertēs Irānas melnmetāla grupa “Mogh” un pašmāju grupa “Velnezers”, informē klubā.

Grupas “Mogh” sākums ir 2006. gads, Irānas galvaspilsētā Teherānā, kā kurdu tautības mūziķa “Lord Faustos” viena no muzikālajām izpausmēm. Viena no, jo pats mūziķis paralēli darbojas arī grupās “Nashmeh” un “Tears Of Fire” (Latvijā koncertēs oktobrī). 

Muzikāli unikālu grupas “Mogh” skanējumu padara tieši savdabīgā konceptuālā mākslas modernisma pieeja – tas ir smagais metāls, kas sajaucas ar austrumu dziedājumiem, šumeru tekstiem, tumšo enerģiju apdziedāšanu, izteiktu protestu pret reliģiju, kā arī nestandarta mūzikas instrumentu izmantošana. Bez ierastajiem - ģitāra, bungas - grupa izmanto čellu, akordeonu un dažādus Austrumu valstu instrumentus. 

Grupas kontā vismaz seši albumi, no kuriem jaunākais “Gach Pazh” izdots 2017. gada vasarā. 

Koncerta iesildošajā daļā – pašmāju melnmetāla jaunās paaudzes grupa – “Velnezers”, kas savā daiļradē izmanto klasiskā black metal skanējumu, ar piebildi, ka visas dziesmas ir latviešu valodā.

Koncerta sākums 21:00, ieejas maksa 3eur. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu