Kas patiesībā notika ar amerikāņu mūziķi, kurš mira Cēsu Mākslas festivāla laikā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 28. jūlijā, Cēsu Mākslas festivāla ietvaros bija paredzēta mūziķa Džona Mausa (John Maus) uzstāšanās. Pāris stundas pirms koncerta sākumā mūziķi paziņoja organizatoriem, ka pēkšņā nāvē miris viņu grupas dalībnieks, 30 gadus vecais basģitārists un Mausa brālis Džozefs Skots Mauss. 

Festivāla direktors Juris Žagars sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" atminas sestdienas notikumus: "Grupas dalībnieki apmetās Cēsīs, kur bijām viņiem noīrējuši māju. Kas tur īsti notika, nezinām, taču trīs stundas pirms plānotās uzstāšanās - ap pulksten sešiem vakarā - saņēmām telefona zvanu, ka viens no grupas dalībniekiem ir miris."

Žagars turpina: "Cik zinu, iepriekšējā naktī mūziķi ilgi bijuši kādā populārā Cēsu kafejnīcā. Pēc tam pārnākuši mājās un visi devušies gulēt. Pa dienu Džozefs esot redzēts un tad atkal aizgājis gulēt. Ap sešiem, kad bija jādodas uz koncertu, grupas biedri viņu atraduši istabā mirušu."

Festivāla direktors norāda, ka grupas līderis Džons Mauss lūdza turpināt festivālu, par notikušo paziņojot vien nākamajā dienā. "Džons pat atvainojās mums, ka sagādā publikai vilšanos. Teica, ka tā ir viņa un grupas nelaime. Tās dēļ nav jācieš pārējiem festivāla māksliniekiem un skatītājiem," izdevumam atklāj Juris Žagars.

Tiek informēts, ka mūziķis ticis kremēts Latvijā un viņa pelni kopā ar grupas dalībniekiem un mirušā mūziķa tēvu jau pārvesti uz Ameriku. 

Vaicājot Žagaram, kas vainojams Mausa nāvē, viņš atklāj, ka mūziķim bijušas problēmas ar sirdi un viņš miris miegā. 

Jau vēstīts, ka par traģisko notikumu informējuši arī visā pasaulē populāri mūzikas izdevumi, piemēram, "Pitchfork". 

Visi turpmākie mūziķa Mausa koncerti ir atcelti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu