Mārtiņš Ķibilds atklāj parastajiem “mirstīgajiem” visnepieejamāko vietu, kurā pabijis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

LTV raidījuma "Atslēgas" vadītājs Mārtiņš Ķibilds (45) sarunas laikā ar žurnālu “Ieva” pastāstīja, ka, viņaprāt, visekskluzīvākā vieta, kurā pabijis filmēšanas laikā, ir zem Rīgas pils.

“Iepriekšējās pils, uz kuras pamatiem uzbūvēja tagadējo, šodien vairs nav, [..] Esmu bijis absolūti nepieejamā pagrabā zem Svina torņa, kur vēl var redzēt vecās pils torņa pamatus. Tur var iekļūt pa caurumu, kas izurbts trīs metrus biezā torņa sienā. To septiņdesmitajos gados izurbināja arhitekts Pēteris Blūms kopā ar dažiem tādiem pašiem Rīgas vēstures fanātiķiem. Pa to caurumu uz priekšu var tikt tikai četrrāpus, un tur ir ielīduši tikai uz roku pirkstiem saskaitāmi cilvēki. Mēs līdām ar visām kamerām un prožektoriem. Tas bija ekstrēmi. Tā ir vieta, kur patiešām neviens mirstīgais nenokļūs,” bijušais TV spēles „Gribi būt miljonārs?” vadītājs.

Kā zināms, “Atslēgas” stāsta par Latvijas valsts vēstures nozīmīgākajiem jeb «atslēgas» notikumiem, personībām un pagriezieniem no 1918. gada līdz mūsdienām. Katra sērija ir 15 minūtes gara un apskata vienu notikumu. Atslēgu mērķis ir katru izvēlēto notikumu atklāt no neparasta skatupunkta, it kā «atslēdzot durvis» uz mazāk zināmiem un tāpēc īpaši intriģējošiem faktiem.

Nākamā gada sākumā TV ekrānos atgriezīsies arī Ķibilda vadītais raidījums “Adreses”, kas aizrauj skatītājus ar cilvēciski un vizuāli iespaidīgiem stāstiem par arhitektūru un dzīvesvidi mūsdienu Latvijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu