Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Jaungada uzrunas jau ierakstītas

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gadu mijā televīzijas skatītājiem tiks piedāvāti daudzi un dažādi izklaidējoši raidījumi un tāpat kā iepriekšējos gadus iedzīvotājus apsveiks valsts augstākās amatpersonas – Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un premjers Aigars Kalvītis.

31. decembrī vienlaikus Latvijas Televīzijas pirmajā un septītajā kanālā pulksten 23.45 televīzijas skatītājus uzrunās A. Kalvītis. Tūlīt pēc tam, pēdējos šā gada mirkļos pulksten 23.54, iedzīvotājus gadu mijā sveiks V. Vīķe-Freiberga.

"28. decembrī prezidente ierakstīja savu apsveikumu – atšķirībā no pagājušā gada ieraksta, kas notika telpās, šogad prezidente filmējās pie Rīgas pils laukumā uzstādītās svētku egles. Savus apsveikumus prezidente neraksta, viņa vienmēr runā no galvas," pastāstīja prezidentes preses sekretāres palīdze Daina Lasmane. Prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga teic, ka V. Vīķes-Freibergas Jaungada sveiciens esot priecīgu noskaņu pilns – kā atskats uz aizvadīto gadu, kuru prezidente vērtē kā veiksmīgu un pauž gandarījumu par atsevišķu cilvēku sasniegumiem, kas ļāvuši Latvijas vārdam skaļi izskanēt pasaulē. Valsts galva visiem Latvijas iedzīvotājiem 2006. gadā vēl panākumus, laimi un prieku.

Ministru prezidenta biroja vadītājs Jurģis Liepnieks nevēlējās atklāt, vai premjers pats raksta sava apsveikuma tekstu, vai kāds palīdz viņam to darīt. Viņš atklāja, ka premjers runās par izglītību un valsts uzdevumiem un plāniem nākamajam gadam. Arī viņa apsveikums jau esot ierakstīts.

Nepalaid garām!

Uz augšu