Van Morisons svin 60 gadu jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas veterāna Van Morisona fani trešdien parādīja cieņu savam elkam viņa sešdesmitajā dzimšanas dienā.

Džordžs Aivens Morisons, kurš ir dzimis 1945.gada 31.augustā, sacerēja tādas slavenas dziesmas kā "Brown-Eyed Girl", "Gloria" un "Precious Time".

"Dziesmas vienkārši patiešām runā, tās pasniedzas laukā no skaļruņiem un apliek tev apkārt savas rokas, un ļoti vienkārši izveido to, kā tu sevi izjūti," Morisona mūziku komentēja īru dziedātājs un komponists Braiens Kenedijs. "Viņš ir bijis muzikālais pavadījums daudzu, daudzu cilvēku dzīvei, īpaši sāpīgajos dzīves mirkļos."

Īru dziedātāja Šaineda O''Konora savukārt pavēstīja, ka Morisona albums "Astral Weeks" bija "labākais ieraksts pasaules vēsturē".

Morisons 15 gadu vecumā pameta skolu un pievienojās vietējai "rythm&blues" grupai "Monarchs", kopā ar to dodoties turnejā pa Eiropu. Tad mūziķis izveidoja pats savu grupu "Them", kas izdeva divus populārus singlus "Baby Please Don''t Go" un "Here Comes The Night", bet 1966.gadā izjuka.

Producenta Berta Bernsa pamudināts, Morisons pēc dažiem mēnešiem atgriezās Ņujorkā un izdeva veiksmīgo singlu "Brown Eyed Girl".

Londonderijas pianists Fils Kolters uzskata, ka Morisona darbam būtu vieta jebkurā slavas zālē, savukārt grupas "Clannad" dalībniece Maira Brenana raksturo Morisonu kā vienkārši "fenomenālu mūzikas meistaru".

"Ir kaut kas unikāls, kas strāvo viņam cauri un nenāk ne no viena cita mūziķa uz planētas, un viņš to ir uzticīgi dāvājis 40 gadus," izteicās Maikls Skots no grupas "The Waterboys".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu