Klaudija Šīfere cieš no pedantisma (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skaistā pelnrušķīte vāciete Klaudija Šīfere gribēja laulāties ar princi Albēru, taču liktenis viņai lēma grāfu

Stingrie vecāki

Klaudija Šīfere dzimusi 1970. gada 25. augustā Diseldorfā (Vācijā) jurista un mājsaimnieces ģimenē. Šīferu laulātais pāris visus trīs bērnus (Klaudija ir vecākā) audzināja visai stingri. Nākamā supermodele nedrīkstēja ilgi uzturēties ārpus mājas un no visām viesībām devās prom pirmā, ievērodama vecāku noteikto "komandantstundu".

Šīferu ģimenē gandrīz nekad nebija viesu. Reiz tēvam šķita, ka viņa draugs, kas bija iegriezies ciemos uz kafijas tasi, ar iekāri nolūkojies uz 16 gadu vecās skolnieces skaistajām krūtīm. Šīferu ģimenes galva šādu skatienu necieta un draugu izdzina no savām mājām.

Sāk ar tūrismu

Klaudija gatavojās iet tēva pēdās — kļūt par labi apmaksātu juristi. Pirmo reizi par modeles karjeru Klaudija, kas brīvos brīžus pavadīja baleta zālē vai pie klavierēm, iedomājusies, kad viņu Maljorkas salā pamanīja spāniešu fotogrāfa Pedro Kollas asistents. Novērtējis 16 gadu vecās Šīferes daili, fotogrāfs piedāvāja jaunajai meitenei pozēt kādam tūrisma katalogam. Klaudija par šo piedāvājumu informēja vecākus, un tie, tikuši skaidrībā par fotogrāfa nodomiem, ļāva vecākajai meitai nopelnīt kabatas naudu. Meitene tomēr atteicās sadarboties ar fotogrāfu.

Taču neviens nevar izbēgt no sava likteņa, arī Klaudija ne. 1987. gadā kādā Diseldorfas diskotēkā meitene iepazinās ar Parīzes modeļu aģentūras "Metropolitan" direktoru Mišelu Levatonu. Un viņam izdevās Šīferu laulāto pāri pārliecināt, ka viņu meita daudz spožāku karjeru var veidot kā modele, nevis juriste. Aģentūra "Metropolitan" azartiski sāka reklamēt jauno modeli, arī žurnālisti un dizaineri atbalstīja šos centienus. Jaunā, gaišmatainā, ar lielisku figūru apveltītā Klaudija slēdza līgumus citu pēc cita un jau 19 gadu vecumā tika uzskatīta par vienu no veiksmīgākajām un vislabāk apmaksātajām modelēm pasaulē.

Pie prinča netiek

Klaudijas akcijas cēlās laikā, kad 1990. gadā viņu algoja "topmodeļu ražotājs" Karls Lāgerfelds, modes nama "Chanel" galvenais dizainers. Patiesu slavu Šīfere ieguva, reklamējot džinsus "Guess?". Pēc šīs reklāmas demonstrēšanas tā vien šķita, ka pasaule zaudējusi prātu. Par sensāciju kļuva fakts, ka Klaudija piekritusi par desmit miljoniem ASV dolāru reklamēt ASV kompānijas "Revlon" produkciju. Pēc šā līguma parakstīšanas modes industrija vācu skaistuli atzina par supermodeli.

Lai savus fantastiskos ieņēmumus saglabātu neskartus, Šīfere pārcēlās dzīvot uz Monako grāfisti, kur nodokļu nasta ir niecīga. Viņai izveidojās visai draudzīgas attiecības ar princi Albēru, nu jau mirušā Monako prinča Renjē un Holivudas aktrises Greisas Kellijas dēlu. Modeles neaptraipītā reputācija — ne seksa skandālu, ne erotisko un kailfoto, uzticība ģimenes vērtībām — padarīja Klaudiju par vienu no reālākajām pretendentēm uz prinča Albēra dzīvesbiedres vietu. Daudzās publikācijas par šo tēmu padarīja Šīferi slavenu pasaulē. Taču gaidītā laulība netika noslēgta — Klaudija nolēma aiziet ēnā, jo saprata, ka princis Albērs negrasās dibināt stabilu ģimeni.

Ilūzorā saderināšanās

Visai drīz Klaudijas pārstāvji tomēr paziņoja par saderināšanos — topmodele uzmanību pievērsa slavenajam iluzionistam Deividam Koperfīldam. Abi iepazinās 1993. gadā Deivida Berlīnes šova laikā, uz kuru Klaudija bija uzaicināta kā goda viese. Šai izrādei sekoja telefonzvani un īsas tikšanās reizes četru mēnešu garumā. Šīfere visai pasaulei varēja demonstrēt lielisku saderināšanās gredzenu ar milzīgu briljantu. Tiesa gan, laulības bija atliktas uz nenoteiktu laiku, jo gan Deivida, gan Klaudijas karjeras augstākais punkts nebija sasniegts un viņi bija nolēmuši no savas popularitātes izspiest pēdējo sulu. Diemžēl arī šīs attiecības bija nepiepildāms sapnis — mīlnieki pēc kāda laika izšķīrās.

Slepenās laulības

Tikai 2002. gada 28. maijā supermodele Klaudija Šīfere Anglijā salaulājās ar britu filmu producentu Metjū Vonu, popdīvas Madonnas vīra Gaja Ričija draugu. Atstājot viesnīcu, lai dotos uz baznīcu Šimplingā Safolkas grāfistē, skaistule tika aizklāta ar segu, un sašutušie fani, kas uz šādu rīcību reaģēja ar vilšanās saucieniem, varēja redzēt tikai Šīferes "Jimmy Choo" kurpes. Šādi Klaudija par katru cenu vēlējās nodrošināties, lai neviens neredzētu viņas ziloņkaula krāsas "Valentino" zīda kleitu.

Modele baznīcā iegāja pa aizmugures durvīm, pie ieejas sapulcējušos pūli atstādama ar garu degunu. Šīs slepenības iemesls bija līgums ar britu žurnālu "Hello", kas par 450 tūkstošiem mārciņu (aptuveni tikpat daudz latu) bija iegādājies ekskluzīvas tiesības atspoguļot supermodeles kāzas.

Ģimenes pavarda dēļ upurē īpašumu

Bet nav guvuma bez zuduma. Bijusī supermodele, kuru pasaules varenie un modes noteicēji jau sen izsvītrojuši no pasaules skaistāko sieviešu saraksta, atvadījusies no personiskās paradīzes Vidusjūras piekrastē.

Šīferes milzīgais īpašums Maljorkā nonācis pārdošanā ar sākumcenu 11 miljoni eiro. Kad pirms septiņiem gadiem uzlecošā zvaigzne par 1,5 miljoniem eiro iegādājās 400 tūkstošus kvadrātmetru lielu zemesgabalu Kepandriksolas zemesragā, visi pasaules mediji centās gūt atbildi uz jautājumu: kāpēc Klaudijai vajag tik daudz Maljorkas?

Tad neviens vēl nenojauta, ka Klaudija jau ieplānojusi veidot ģimeni, kuras locekļiem greznā dzīvesveida dēļ vajag vairāk telpas. Šīfere, kuras ieņēmumi karjeras labākajos gados sasniedza pat 50 tūkstošus dolāru dienā, tā centās ģimenes dēļ, ka pat paspēja zemes īpašumā ieguldīt deviņus miljonus eiro un uzcelt trīs ēkas: galveno ēku ar milzīgu guļamistabu, viesu namu un kalpotāju māju ar trenažieru zāli un diviem dzīvokļiem.

Tikai ar vienu Klaudija nebija rēķinājusies. Viņas vīrs, ko veselus trīsdesmit gadus uzskatīja par patiesu amerikāni, piepeši — kā meksikāņu seriālā — uzzināja, ka viņa tēvs ir Oksfordas grāfs un Lielbritānijas karaļa Georga VI (1895—1952) krustdēls. Metjū, pārsteigts par savu aristokrātisko izcelsmi, sāka visai nopietni izvēlēties sev dzīvesvietu. Klaudijas vīrs Metjū deva priekšroku Lielbritānijai, no sava saraksta izsvītrodams ASV, Vāciju un arī Maljorku. Tā nu Klaudijai Šīferei Vonai de Verai Drumonai, lai izvairītos no ģimenes skandāla un dramatiskām ainām, bija jāaizmirst Maljorkā ieguldītais kapitāls un dzīvesvietas izvēlē jāpaklausa vīra lēmumam. Vai Lielbritānijā Šīfere ir laimīga?

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu