"Vella kalpi" aizkustināti par alūksniešiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē notikušās “Vella kalpu” izrādes katra pārsteigusi ar savu: Saulkrastu izrāde pulcējusi visu laiku lielāko apmeklētāju skaitu estrādes vēsturē (8000 apmeklētāju), bet Alūksnes izrāde notikusi prātam neaptveramos laika apstākļos, klātesot 3000 cilvēkiem.

Lai gan izrādes organizators – SIA “Izklaides producentu apvienība 7” dienu pirms izrādes Saulkrastos informēja sabiedrību, ka ap mūziklu radītās ažiotāžas dēļ iekļūšana pasākumā varētu būt apgrūtinoša vai pat tikt pārtraukta, šī informācija neatturēja cilvēkus no vēlmes noskatīties mūziklu. Rezultātā Saulkrastu estrādē pulcējās estrādes vēsturē lielākais apmeklētāju skaits – 8000 cilvēku.

Taču vēl ekstremālāka bija izrāde sestdien, 6. augustā, Alūksnē. Spītējot nemitīgam negaisam un ārkārtīgām lietusgāzēm, kas Alūksnē sākās jau pēcpusdienā, mūziklu noskatījās 3000 skatītāju. “Sajūta bija tāda, ka pasaulei pienākušas beigas. Pilssalas estrāde ar katru minūti vairāk un vairāk līdzinājās ezeram, kurā mūsu skatuve un aizskatuve ar kabeļiem un simtiem tehnisko ierīču izskatījās pēc grimstoša kuģa. Pēc pērkona grāvieniem pilsētā ik pa brīdim tika traucēta elektropadeve, taču vai nu ar Dieva, vai Vella palīdzību izrāde notika bez būtiskiem tehniskiem starpgadījumiem. Bet emocionāli šī bija pagaidām visspēcīgākā tūres izrāde. Jūtot cilvēku vienotību mežonīgajos laika apstākļos, arī izrādes trupa, lai gan izmirkusi līdz kaulam, spēlēja ar kolosālu atdevi,” stāsta mūzikla libreta autors Kārlis Anitens. Aktrise Ieva Puķe (Rūta) piebilst: “Vienīgā tehniskā ķibele gadījās manā solo dziesmā. Tās nobeigumā stāstu, ka debesis ir kritušas un zvaigznes dzisušas. Pēkšņi nodzisa daļa prožektoru. Pustumsā atkal noplaiksnīja zibens un atskanēja milzīgs pērkona grāviens. Man likās, ka tūlīt arī es būšu pie Dieva debesīs. Daba spēlēja ar mums kopā – nežēlīgi, tai pašā laikā skaisti un neaizmirstami. Kad gāju nost no skatuves, prožektori atkal ieslēdzās. Skatītāji noteikti domāja, ka tas bija gaismošanas efekts.”

Izrādes radošais un tehniskais kolektīvs ir aizkustināts par alūksniešu izturību un mīlestību. “Lai gan vēl nezinām, kur notiks nākamās vasaras iestudējuma pirmizrāde, jau šobrīd varu pateikt pilnīgi droši – Alūksnē mēs būsim noteikti, jo sestdiena bija apliecinājums, ka šajā pilsētā teātri mīl no visas sirds,” - tā mūzikla “Vella kalpi” direktors Aigars Dinsbergs.

Nākamās “Vella kalpu” izrādes: 19.augustā – Smiltenē, 20.augustā – Rēzeknē, 27.augustā – Liepājā, 28.augustā – Ogrē (papildizrāde pilsētas svētku ietvaros), 2.septembrī – Jelgavā.

Jauno „Vella kalpu” autori ir Raimonds Tiguls un Kārlis Anitens. Režisori – Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis. Horeogrāfi – Lilija un Edgars Lipori. Scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece – Estere Pumpura. Lomās – dažādu paaudžu populāri aktieri un mūziķi: Intars Rešetins (Andris), Artis Robežnieks (Pēteris), Jānis Kirmuška (Ērmanis), Ieva Puķe vai Aīda Ozoliņa (Rūta), Zane Burnicka (Anna), Chilli (Lēne), Sigita Jevgļevska (Cecīlija), Juris Hiršs (Hermans Samsons), Zane Jančevska (Priore), Margarita Vilcāne vai Anna Šteina (Ģertrūde), Gunārs Placēns (Niklāvs Eke), Jolanda Suvorova (Čigāniete), Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Līga Robežniece, Cash (Rīdzinieki), Juris Gornavs (Daniels Rebuss), Normunds Rutulis (Svens Horns), Valdis Pavlovskis (Gustavs Ādolfs), Katrīne Pasternaka (Rīgas uzticības atslēga), Līga Priede (Rīgas mīlestības atslēga) un folkloras grupa “Vilki” (karakalpi).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu