No 22. oktobra līdz 12. novembrim notiks jaunās mūzikas festivāls "Arēna"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 22. oktobra līdz 12. novembrim notiks jaunās mūzikas festivāls "Arēna", kura īpašais viesis būs amerikāņu komponists Stīvs Reihs, informēja festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Ķirse.

Jaunās mūzikas festivāls "Arēna" vēlas rādīt mūsdienu mūzikas dažādību. "Arēna" ir ikgadējs forums, kura galvenie mērķi un uzdevumi ir jaunās latviešu mūzikas atskaņojumi, starptautiski atzītu jaunās mūzikas atskaņotāju piesaiste, pasaulē atzīta komponista uzaicināšana uz festivālu. 2002.gadā "Arēnas" īpašie viesi bija pasaulslavenais igauņu komponists Arvo Pērts un džeza leģenda Džo Zavinuls. Savukārt 2003.gada "Arēnas" viesis bija britu komponists Gevins Braiars. Par šā gada "Arēnas" koncertu koncepciju un viesiem žurnālisti tiks informēti preses konferencē, kura notiks 14.oktobrī plkst.12 viesnīcas "Reval Hotel Latvija" zālē "Epsilon". Preses konferencē piedalīsies festivāla mākslinieciskā padome - komponists Pēteris Vasks, diriģenti Normunds Šnē, Kaspars Putniņš, Sigvards Kļava, muzikoloģe Baiba Kurpniece, komponists Andris Dzenītis, festivāla direktors Guntars Ķirsis, kā arī Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors, profesors Juris Karlsons, Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns (LSDSP) un Kultūras ministrijas pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu