Spēkavīrs Bergmanis pievarē bruņurupučus (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais spēkavīrs Raimonds Bergmanis piektdien palīdzēja nosvērt četrus Rīgas zoodārzā mītošos Galapagu bruņurupučus, kas vēsās vasaras dēļ tikai pirms nedēļas sākuši dzīvot āra aplokā.

Zoodārza informācijas nodaļas pārstāvis Māris Lielkalns pastāstīja, ka Bergmanis sasniedzis jaunu rekordu bruņurupuču nešanā un saņēmis sasniegumu apliecinošu dokumentu. Lai gan pērn, kad lielākais bruņurupucis svēra "tikai" 98,4 kilogramus, Bergmanim nešanā palīdzēja kolēģi, šogad viņš ar smagumu tika galā pats. "Bergmanis šoreiz bija labi trenējies, pats bruņurupuci pacēla un aiznesa," pastāstīja Lielkalns. Zoodārza runasvīrs Ingmārs Līdaka sacīja, ka īsti vasarīgs laiks iestājies pirms nedēļas, kad Bergmanis bija aizņemts Mežaparkā notikušajās pasaules spēkavīru sacensībās, tāpēc bruņurupučus saulītē iznesa dzīvnieku kopēji. "Trīs cilvēki nesa ārā katru bruņurupuci, bet tā svēršana joprojām ir uz Raimonda sirdsapziņas," sacīja Līdaka. Viņš atgādināja, ka pērn smagākais no Galapagu bruņurupučiem svēra 98,4 kilogramus. "Bet es domāju, ka Raimondam nebūs problēmu arī ar lielāku svaru," optimistisks bija Līdaka. Parasti Galapagu bruņurupuči āra aplokā nonāk jūnijā, un jau vairākus gadus dzīvniekus ārā iznes spēkavīrs Bergmanis. Bruņurupučus vasaras ekspozīcijā pārvieto, kad gaisa temperatūra dienā ir stabili ap +20 grādiem, bet naktī termometra stabiņam nevajadzētu nokristies zem +15 grādiem. Pirms gada vieglākais Rīgas zoodārzā mītošais Galapagu bruņurupucis svēra 71 kilogramu, vēl divi dzīvnieki bija 80 un 79 kilogramus smagi. Četras Galapagu bruņurupuču mātītes Rīgas zoodārzā nonāca 1995.gada decembrī kā Čikāgas zoodārza dāvana. Savvaļā šie dzīvnieki mīt Galapagu salās un pārtiek no dažādas augu barības. Tēviņi sasniedz 225 kilogramu svaru, mātītes - 100-150 kilogramu. Šī dzīvnieku mūža ilgums pārsniedz 150 gadu. Kopumā pasaulē saglabājušies tikai aptuveni 10 000-15 000 Galapagu bruņurupuču.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu