Festivāls "Berimora kino" noslēdzies, uzvarētāji paziņoti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 20. martā, Kongresu nama Mazajā zālē noslēdzās III Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino". Festivāla svinīgajā noslēguma ceremonijā tika paziņoti festivāla balvu Berimora Lielā spilvena, Berimora Mazā spilvena un Berimora Vienas auss spilventiņu ieguvēji, kā arī tika demonstrēta piecu minūšu gara bērnu veidota animācijas filma "Berimors", ko četru dienu laikā festivāla Radošās filmu veidošanas darbnīcas ietvaros radījuši ap deviņdesmit bērnu vecumā no sešiem līdz piecpadsmit gadiem.

Svinīgo noslēguma ceremoniju noslēdza Vara Braslas filma "Ūdensbumba resnajam runcim". Berimora Lielais spilvens – "Spicās avīzes" bērnu ekspertu žūrijas balva - tika piešķirts norvēģu spraiga sižeta piedzīvojumu filmai "Vilku vasara" (režisors Peders Norlunds). Filma stāsta par mazu meiteni - alpīnisti, kura, riskējot ar savu dzīvību, glābj vilkus no medniekiem. Arī skatītāju vidū visaugstāko novērtējumu ieguva "Vilku vasara" - tā kļuva arī par Skatītāju simpātiju balvas Berimora Mazā spilvena ieguvēju. Balvas saņēma Norvēģijas vēstniecības pirmā sekretāre Gunna Jorida Roseta. Par tradīciju festivālā ir kļuvusi speciālbalvu – Berimora Vienas auss spilventiņu pasniegšana. Šogad šīs balvas saņēma jaunākās latviešu filmas bērniem "Ūdensbumba resnajam runcim" radošās komandas pārstāvji – filmas scenārists Alvis Lapiņš un mazās aktrises Undīne Vīksne un Zane Leimane. Scenārists Alvis Lapiņš bez spilventiņa saņēma arī iedvesmas limonādi, lai kopā ar filmas režisoru Vari Braslu atkal ķertos pie idejām jaunai bērnu filmai. Bērnu filmu festivāls "Berimora kino" notika no 13. līdz 20. martam, un tā ietvaros tika izrādītas septiņas bērnu filmas no Ziemeļvalstīm – Dānijas, Norvēģijas un Zviedrijas, kā arī Latvijas/Igaunijas kopražojuma filma "Ūdenbumba resnajam runcim". Festivālu šogad apmeklēja ap 3000 skatītāju, kas ir labāks rādītājs nekā 2002. gadā. Festivāla žūrijas goda priekšsēdētājs ir mopšu sugas suņuks Berimors Bregovičs – viņa vārdā ir nosaukts festivāls. Festivāla ietvaros šogad pirmo reizi bērni varēja ne tikai skatīties, bet arī paši taisīt filmas Radošajā animācijas darbnīcā, kur profesionālu pasniedzēju vadībā bija iespēja veidot filmas zīmētās un aplikācijas animācijas tehnikās, kā arī tikties ar latviešu animācijas filmu režisoriem Rozi Stiebru, Māru Liniņu, Agnesi Buli un Dzintaru Krūmiņu. Darbnīca darbojās četras dienas – no 14. līdz 17. martam, un to apmeklēja ap deviņdesmit bērnu. Interese par līdzdarbošanos bija vismaz divtik liela, taču organizētājiem šogad nebija iespējas nodrošināt visus gribētājus ar darba vietām un nepieciešamo tehniku. Darbnīca tika veidota sadarbībā ar filmu studiju "Urga", un to finansiāli atbalstīja Latvijas Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu