"Ave Sol" atskaņos Jāņa Ivanova kora vokalīzes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Godinot izcilā latviešu komponista Jāņa Ivanova piemiņu, kamerkoris "Ave Sol" divos koncertos sestdien un svētdien Svētā Pētera baznīcā atskaņos visas komponista kora vokalīzes, to papildinot ar gaismas partitūru un multimediālu vizuālo noformējumu.

Kora pārstāvis Kristaps Šoriņš pavēstīja, ka vēl nekad vienā koncertā nav atskaņotas visas Ivanova vokalīzes, tādēļ "šis pasākums ir unikāls latviešu kormūzikas vēsturē". Koncertos Ivanova mūziku papildinās izteiksmīga vides gaismu partitūra, kas veidota saskaņā ar Ivanova muzikālās krāsas izjūtu, diriģēs Uldis Kokars. Kamerkoris norāda, ka Svētā Pētera baznīcas velves, "lai arī koncertdzīvei maz apgūta telpa, ir ļoti rosinoša vide šī projekta realizācijai savu akustisko, vizuālo un noskaņas īpašību dēļ". Kora vokālās grupas vadītājs ir Einārs Verro, skaņu partitūru radījis Juris Kalnciems, gaismas partitūru - Pēteris Šešo, bet videoprojekcijas - Pēteris Tidriķis, Aija Kudiņa, Miks Meirāns un Laura Pīgozne. Šogad aprit 20 gadu kopš izcilā komponista nāves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu