Z-Scars piepilda sapņus (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms trim gadiem sanāca jauni puiši kādas saimniecības ēkas otrajā stāvā un mēģināja radīt mūziku. Laikam sanāca, jo citādi viņi šogad 27. novembrī nebūtu sanākuši atkal. Šoreiz stāvgrūdām pilnā Vecrīgas klubā "Spalvas pa gaisu", lai prezentētu savu debijas albumu "Starp Tevi un Mani". Ir piepildījies kārtējais grupas Z-Scars sapnis...

Andra Kiviča (balss, akustiskā ģitāra), Toma Veismaņa (basģitāra), Jāņa jeb Soķa (ģitāra), Artūra jeb Italiano (bungas) un vēl viena Artūra pirmais sapnis bija par mūzikas “piedzimšanu”, līdz likumsakarīgi piepildījās sapnis par uzkāpšanu uz skatuves. Tad bija sapnis par radio, kas arī drīz piepildījās – Z-Scars mūziku atskaņoja raidstacijās. Nākamā pakāpe – iekļūšana radio topos – bija likumsakarība, jo daudziem Z-Scars mūzika patika, kaut reti kurš zināja, kas viņi ir un kas stāv aiz šīm melodijām. Līdz viņi sadraudzējās ar sabiedrisko organizāciju "Avantis", izdeva singlu, parādījās televīzijā. Un te nu viņi ir – beidzot mūzikas veikalu plauktos kopā ar daudzām citām zināmām un ne tik pazīstamām grupām. Debijas albuma prezentācijā Andris Kivičs diska sponsoram uzņēmējam Viesturam Koziolam pasniedza nenosakāma dzēriena pudeli, kurai ik pēc 75 gramiem bija atzīme ar kādu grupas dziesmas nosaukumu – muzikālai uzdzīvei. Taču "Avantis" direktorei Ilonai Bičevskai, pateicībā par viņu dēļ negulētajām naktīm, grupa uzdāvināja spilvenu. Visbeidzot skanēja Kiviča lielais paldies viņa vienīgajām un visdārgākajām: sieviņai Ilzei Ieviņai un Andra māmiņai Dainai. “Paldies, mammu, ka tu nekad man neesi teikusi: “Tev neizdosies!” Un paldies tev, Ilžuk, par to, ka nekad neesi uzdevusi jautājumu – kāpēc koncerts sākas tik vēlu?” Kivičs neslēpa savas emocijas. Vēlāk izsolē tika pārdots īpašais Z-Scars komplekts: grupas debijas albums, pašam Andrim Kivičam mugurā pabijis Z-Scars T krekls, plus grupas plakāts ar paša Kiviča autogrāfu un rokas spiedienu. Aktrise Ieva Pļavniece, kas vadīja zīmīgo vakara pasākumu un arī izsoli, spēja komplekta cenu “uzsist” līdz pat 45 latiem, kaut ik pa brīdim saņēma dažu publikas indivīdu aizrādījumus par grupas Z-Scars nosaukuma nepareizu izrunu. Uz brīdi saaicinājuši žurnālistus kluba vistumšākajā stūrī, grupa sveču gaismā dalījās savos piedzīvojumos un pārdzīvojumos. Grupas līderis Andris Kivičs vēlreiz atgādināja, ka aizbraukt no Latvijas naudas dēļ nav vērts. Taču tajā pašā laikā atzina, ka Z-Scars labprāt dotos koncertēt ārpus Latvijas un pelnītu daudz naudas svešās zemēs, un dziedātu svešās mēlēs. “Mēs gribam, lai mūs saprot pēc iespējas vairāk cilvēku, bet diemžēl visā pasaulē nerunā vienā valodā, un Eiropā latviski mūs nesapratīs, tāpēc nākotnē domājam dziedāt arī angliski,” atzina Kivičs. Viņš bija manāmi sašutis par preses un mūzikas kritiķu nespēju pienācīgi novērtēt mūzikas patieso vērtību. “Visi vienmēr raksta: tas ir roks, tas ir pops, tas ir vēl kaut kas. Bet kāpēc nevienā izdevumā nekad nevar izlasīt – tā ir grupa ar patiesiem, dziļiem tekstiem un vienkārši skaistām melodijām?” viņš pamatoja savu viedokli. Un žurnālisti visi kā viens tā arī apsolījās uzrakstīt. Tāpēc: Z-Scars ir grupa ar emocionāliem tekstiem un vieglām, skanīgām un patīkami lipīgām melodijām.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu