Radio "Naba" svin pirmo gadadienu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien aprit gads, kopš 96,2 FM frekvencē dzirdams radio "Naba", tādēļ šodien visas dienas garumā būs dzirdama svētku programma. Radio pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka dienas laikā studijā strādās lielākā daļa "Nabas" "mūzikas instruktoru" - Jānis Vuguls, Ģirts Šolis, Nora Rieksta, Roberts Gobziņš, Kaspars Ozols, Ilmārs Šlāpins, kā arī autorraidījumu vadītāji.

Ēters būs atvērts ikvienam, kurš vēlēsies izteikties, savukārt dienas garumā gaidāmas intervijas ar cilvēkiem, pateicoties kuriem programma sāka savu skanējumu - bijušo Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdi Ojāru Rubeni, Latvijas Radio ģenerāldirektoru Dzintri Kolātu, jauno NRTP priekšsēdi Imantu Rākinu un Latvijas Universitātes (LU) rektoru Ivaru Lāci. Radio programma skan 24 stundas diennaktī un piedāvā plašu raidījumu klāstu. Kopumā tiek piedāvāti 42 muzikāli un citādi tematiski raidījumi, kā arī plaša ziņu programma. Radio piedāvā dažādu radio formātu sajaukumu - tātad brīvo formātu un alternatīvo rokmūziku, pasaules tautu mūziku u.c. Radio "Naba" sadarbībā ar Eiropas raidorganizāciju apvienību (EBU) un "Eurosonic" ir ekskluzīvas tiesības uz dažādu grupu koncertu ierakstiem pasaulē. Radio sadarbojies un atbalstījis valstij nozīmīgu pasākumu norisi, piemēram, Dziesmu svētkus, Lielo mūzikas balvu, Senās mūzikas festivālu, kinofestivālu "Lielais Kristaps", "Homo Novus" u.c. Radio pastāvēšanas laikā klausītājiem piedāvātas ap 150 intervijas dažādu aktivitāšu kontekstā ar mūziķiem, žurnālistiem, politiķiem, literātiem, dažādu mākslas virzienu pārstāvjiem. Ētera studijā spēlējuši daudzi ārvalstu klubu dīdžeji no Vācijas, Francijas, Anglijas, Holandes, Itālijas, Igaunijas un Krievijas. Radio pārstāvji akcentē arī mazāk pazīstamās latviešu grupas, to ierakstus. Gada laikā notikuši vairāk nekā 30 dzīvie priekšnesumi tiešajā ēterā. Atbalstīti mūzikas ieraksti Latvijā, kā arī sniegts atbalsts pasaulē populāru mūziķu un grupu ierakstiem. Radio "Naba" tapa, pateicoties Latvijas Radio un LU atbalstam. Radio programmu kopumā veido vairāk nekā 60 cilvēku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu